Overige video's

Gemarineerde hamlappen met provencaalse tomatensaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26) Rode wijn (95)

Voorbereiden

Doe het vlees in een kom. Voeg de uisnippers, kruiden, knoflook en wijn toe. Laat het vlees een nacht en dag in de koelkast marineren.

Bereiden

  1. Zeef het vlees en vang de marinade op. Haal de knoflookteentjes uit de marinade.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
  3. Voeg de bouillon, de gepelde tomaten en de tenen knoflook toe. Stoof het vlees gedurende 10 minuten met het deksel op de pan.
  4. Giet de marinade in de pan en laat het vlees nu zonder deksel nog eens 20 minuten op een laag vuur stoven.
  5. Bind het vocht eventueel met een beetje met water aangelengde maïzena, of 'allesbinder'. Eet bij dit gerecht gekookte rijst of een pastasoort, bijvoorbeeld fusilli.

Bereidingstip

Laat voor de smaak enkele zongedroogde tomaten meestoven.

Wijnadvies

Denk aan Chardonnays (7-9°C) of aan frisse, fruitige rode wijnen als Beaujolais en Beaujolais-Villages of rode Lambrusco of Valpolicella uit Italië (14-15°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26) Rode wijn (95)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.