Overige video's

Gemarineerde hamlapjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26)

Voorbereiden

Bestrooi het vlees met zout, peper en paprikapoeder. Meng 3 eetlepels olijfolie met de knoflook, rozemarijn, appelsap en citroensap. Leg het vlees erin, dek af en laat minimaal 1 uur (of een dag van tevoren) marineren in de koelkast

Bereiden

  1. Dep het vlees droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadslee en bak het vlees hierin 2 minuten per kant.
  2. Zeef de marinade. Verwarm het marinadevocht en giet het bij het vlees. Voeg de rozijnen toe en stoof zachtjes circa 25 minuten. Bind de saus eventueel met allesbinder.
  3. Lekker met witlofstamppot of doperwten en gekookte aardappels.

Variatie

Voeg in plaats van rozijnen eens witte druiven zonder pit toe. Vervang rozemarijn door oregano of tijm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.