Slow cooking recepten

Slow cooking recepten

Heerlijke recepten voor slowcooking

In plaats van snel, snel, snel is juist die zondagmiddag perfect om het even slow te doen. We gaan dus voor slow cooking, waarbij de (slow cooker) pan het meeste werk doet. Het langzaam garen van ingrediënten zorgt ervoor dat smaken nog intenser worden. En dus ook lekkerder. Bijkomend voordeel: je huis gaat er heerlijk van ruiken! Van stoof tot curry, wij verzamelen de lekkerste slow cooking recepten voor je.

Wat is slow cooking?

Slowcooking is een kooktechniek waarbij je voedsel langzaam en op een lage temperatuur gaart, meestal gedurende meerdere uren. Dit is vaak in een speciale slowcooker of crockpot, maar het kan ook in een oven, op het fornuis of zelfs op een barbecue. Het resultaat van een slow cooking recept? Een heerlijke, smaakvolle maaltijd die zacht en mals is, doordat het voedsel langzaam gaart en de smaken goed worden geabsorbeerd. De ultieme gerechten om te bereiden zijn stoofpotjes, soep, curry, stamppot en vlees.

De slowcooker is een geschikt apparaat om gezonde maaltijden mee te bereiden. Door het langdurig stoven op lage temperatuur behouden de gerechten hun vitaminen en mineralen beter dan bij hogere temperaturen. Dit maakt slowcooking een goede keuze voor gezonde en voedzame maaltijden. Het bereiden van gerechten in een slowcooker duurt vaak langer dan het gebruik van een gasfornuis of oven. Dit komt omdat de gerechten langdurig op lage temperatuur gestoofd worden. De tijd varieert afhankelijk van het gerecht, maar het kan variëren van 4 uur tot wel 10 uur.

Het gebruik van een slowcooker kan goedkoper zijn dan het gebruik van een gasfornuis. Dit komt omdat de slowcooker zichzelf regelt en minder energie verbruikt.

Dit zijn de lekkerste slowcooker recepten

Er zijn tal van recepten die je met een slowcooker kunt maken. Wist je dat je bijna alle stoofschotels makkelijk in een slowcooker kunt maken? Zo ook een runderstoof. Je doet alles in de slowcooker en je wacht een paar uur voordat het klaar is. Ondertussen kun je gewoon je ding doen en hoef je er niet bij te blijven. Superhandig en tijdsbesparend dus. Maar ook soep is bij uitstek geschikt voor de slowcooker. Je kunt kippensoep maken; lekker lang sudderen waardoor de soep een intense en extra lekkere smaak krijgt. Een van onze favoriete sloowcooking recepten is chili con carne, lekker makkelijk en iedereen houdt ervan. En ja, zelfs zoete gerechten kunnen in een slowcooker! Bijvoorbeeld appelmoes of appeltaart.

 

 

Stoofgerechten
Stoofgerechten

Met vlees, vis of lekker vega met veel groenten!

Stoof ook!
Verrassende soepen
Verrassende soepen

Snelle soepen, bijzondere smaken

Meer lekkere soepen