picknick snacks recepten

Snacks recepten voor de picknick

Voor de lekkere trek

Snacken is altijd een goed idee, tenminste dat vinden wij. Bij snacks denk je misschien aan de vette hap, maar gelukkig is de tijd van alleen maar ongezond snacken voorbij. Het kan ook lekker én verantwoord.

Bovendien kun je met snacks echt verrassen. We helpen je op weg met leuke ideeën om je picknick een groot succes te maken. Dus vul je picknickmand met deze tussendoortjes voor een lange zomeravond en steel de show!

Grote groep? Geen probleem!

maaltijdsalade recept picknick

Het is soms lastig in te schatten hoeveel snacks je precies nodig hebt per persoon. Maar door je goed voor te bereiden blijft er geen maag leeg! Zorg bijvoorbeeld dat je wat schijfjes komkommer, worteltjes en snacktomaatjes met een hummusdip meebrengt. Zo weet je zeker dat er voor iedereen genoeg is.

Probeer deze eens!

Warm óf koud

recept voor een picknick wrap

Pannenkoeken, wraps, pasta’s en gehaktballetjes: stuk voor stuk lekker wanneer ze warm geserveerd worden. Maar… koud zijn ze minstens zo lekker! Perfect voor een picknick in het park, want je kunt alle snacks ruim van tevoren bereiden. Maak ze ’s ochtends klaar en eet ze ’s middags op. Ideaal!

Recept voor zonnige zomerwrap

Drie populaire snacks

Maak pannenkoeken (met bijvoorbeeld stukjes appel en wat kaneel of met oer-Hollandse stroop voor de echte zoetekauw) en wraps (met wat ijsbergsla en plakjes kipfilet of roomkaas en gerookte zalm voor de hartige trek) voor vertrek klaar. Beleg ze, rol ze op en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Steek door elk rolletje een prikker en neem ze mee in een broodtrommel of tupperware bakje.

Gekookte pasta van vanavond dient gemakkelijk als basis voor je pastasalade. Maak ‘m af met reepjes paprika, snacktomaatjes, tonijn: alles wat je maar lekker vindt. Zorg wel dat je dressing en eventuele bites, zoals nootjes of croutons, apart meeneemt naar de picknick. Dan blijft alles crunchy.

Balletjes gehakt zijn lekker bij de (zomerse!) stamppot, maar een koud balletje gehakt op een wit broodje is wel dé ultieme guilty pleasure.

Hittebestendig

Picknickweer staat gelijk aan warm weer. We raden aan om een koelbox mee te nemen om alle ingrediënten goed te houden. Maar ook mét koelbox is het beter om lekkernijen te kiezen die goed tegen de hitte kunnen. Wraps zijn erg geschikt, maar ook verse ananas is heerlijk met warm weer.

Picknick salades

picknick salade recepten
Salades om mee te nemen

Picknick brood

picknickmand met sandwiches recepten
Tips om broodjes mee te nemen

Picknicken met kinderen

Eenvoudige lekkernijen

Picknick drankjes

drankjes voor bij de picknick recepten
Verkoeling voor bij de picknick