Pasen met kinderen

Pasen met kinderen

Paasrecepten voor kids & knutselen met Pasen

Eieren verven, eieren zoeken, chocolade-eitjes eten: kinderen hebben de grootste lol tijdens de paasdagen. Duik met de kinderen de keuken in om samen iets te bakken of een gerechtje te maken voor het paasontbijt op school. Trek samen de natuur in om te genieten van het voorjaar. Of ga knutselen: kleur de paaskleurplaat op deze pagina mooi in en beschilder eieren in verschillende kleuren. Eén ding is zeker: ook voor de kinderen wordt Pasen een geweldig feest!

Op zoek naar lekkere paasrecepten voor kinderen? Scroll dan naar beneden! 

Paasontbijt op school

Op veel scholen is het een mooie traditie: het paasontbijt in de klas. Leuk om daar samen met je kind iets voor te maken! Maar het is nog best moeilijk om iets origineels te verzinnen dat bij alle klasgenootjes in de smaak valt. Met wortelbroodjes stelen jullie in elk geval de show. Je kunt ze vullen met verschillende soorten beleg, zodat iedereen z’n favoriet kan kiezen. Ook leuk en lekker zijn de lammetjes cupcakes en de hartige pancake ‘clubsandwich’. Of neem dit jaar eens een drankje mee, zoals bosbessenlimonade met bubbels. Een bruisend begin van de schooldag!

Pannenkoekenfeest!

Pannenkoeken, wie lust ze niet? Vooral bij kinderen is dit natuurlijk een grote favoriet. En waarom zou je dan geen pannenkoeken op het menu zetten met Pasen? Maak ze net even anders dan anders, zodat ze zowel voor kinderen als volwassenen geschikt zijn. Bak bijvoorbeeld een hartige pancake ‘clubsandwich’, met roze, groene en gele pannenkoekjes in laagjes. Maak een worteltaart-pannenkoek met geraspte wortel en sinaasappelrasp door het beslag. Of ga voor een pittige variant met tomaat, salami en pesto!

Paaskleurplaat

Paaskleurplaten zijn altijd een succes. Voor jou én de kinderen. Want terwijl jij aan de slag gaat met onze paasrecepten, kunnen de kinderen zich vermaken met deze leuke paaskleurplaat. Klik hier om de printable paaskleurplaat te downloaden! Print hem uit, haal de tekenspullen tevoorschijn en de kinderen kunnen aan de gang.

Knutselen met Pasen

Ben je in een creatieve bui met Pasen? Leef je uit en trek de knutselspullen uit de kast. Om je op weg te helpen hebben wij een printable knutselplaat gemaakt. Hierop vind je een sjabloon om eieren te beschilderen, haasjes voor aan de paastak en geinige eierdopjes. Heel geschikt om samen met kids te doen! Klik hier om de printable knutselplaat te downloaden en ga snel samen aan de slag.

Creatief met ei

Tijdens de paasdagen gaan er heel wat eieren doorheen. Bewaar een paar van de lege eierdoppen om tuinkers in te kweken. Leg onderin een wattenschijfje of een watje en maak het goed nat met water. Zaai hierop tuinkerszaadjes en geef regelmatig water. De zaadjes moeten vochtig zijn maar niet helemaal onder water staan. Zet de eierdoppen in een lege eierdoos op een lichte, warme plaats, bijvoorbeeld in de vensterbank. Vaak kun je dan al binnen een week tuinkers knippen, lekker op een broodje met kaas!

Blazen maar!

Wil je leuke paasdecoratie maken met eieren of ze beschilderen, dan is het handig om de eieren eerst uit te blazen. Dat doe je zo: prik met een naald heel voorzichtig een gaatje in de onderkant van het ei. Steek de naald zover in het ei dat je de dooier doorprikt. Maak vervolgens aan de andere kant van het ei een gaatje dat net iets groter is. Houd het ei boven een bakje en blaas hard door het kleinste gaatje, zodat de inhoud in het bakje belandt. Spoel het ei goed na met water. Van het struif van het ei bak je natuurlijk een lekkere omelet!

Paasei
Paasei

Serveer je eieren eens verrassend anders

Eitje anders
Zoet Pasen
Zoet Pasen

De allerleukste én lekkerste baksels

Meer paaslekkers
Paasdecoratie
Paasdecoratie

De leukste paasdecoratie maak je zelf

Tips & tricks
Paasinspiratie
Paasinspiratie

Van paasontbijt tot paasdiner. Bekijk al onze paasrecepten, tips, video's & meer!

Bekijk onze paasspecial