Pasen voor kinderen

Leuk voor jong en oud

Eieren verven, eieren zoeken, chocolade-eitjes eten: kinderen hebben de grootste lol tijdens de paasdagen. Duik met de kinderen de keuken in om samen iets te bakken of een gerechtje te maken voor het paasontbijt op school. Trek samen de natuur in om te genieten van het voorjaar. Of ga knutselen: kleur de paaskleurplaat op deze pagina mooi in en beschilder eieren in verschillende kleuren. Eén ding is zeker: ook voor de kinderen wordt Pasen een geweldig feest!

Paaseieren verven

Waarschijnlijk heb je het zelf vroeger ook gedaan: paaseieren verven. Voordat je de eieren eet tijdens het paasontbijt, de paaslunch of de paasbrunch, kun je de eieren laten verven door de kinderen! Een gezellige en creatieve bezigheid. Vergeet daarna niet eitje-tik te spelen om te kijken wie het sterkste ei heeft!

Paaskleurplaten

Klaar met verven? Dan kun je altijd doorgaan met stiften en kleurtjes en leuke paaskleurplaten. Hieronder kun je een leuke paaskleurplaat downloaden. Print hem uit, haal de tekenspullen tevoorschijn en de kinderen kunnen aan de gang.

Knutselen met Pasen

Ben je in een creatieve bui met Pasen? Leef je uit en trek de knutselspullen uit de kast. Ga aan de slag met eieren, paastakken en veren en laat de kinderen hun gang gaan.

Op zoek naar lekkere paasrecepten voor kinderen? Scroll dan naar beneden! 

Ontbijten op school

Op veel scholen is het een mooie traditie: het paasontbijt in de klas. Leuk om daar samen met je kind iets voor te maken! Maar het is nog best moeilijk om iets origineels te verzinnen dat bij alle klasgenootjes in de smaak valt. Met wortelbroodjes stelen jullie in elk geval de show. Je kunt ze vullen met verschillende soorten beleg, zodat iedereen z’n favoriet kan kiezen. Ook leuk en lekker zijn de lammetjes cupcakes en de hartige pancake ‘clubsandwich’. Of neem dit jaar eens een drankje mee, zoals bosbessenlimonade met bubbels. Een bruisend begin van de schooldag!

Pannenkoekenfeest!

Pannenkoeken, wie lust ze niet? Vooral bij kinderen is dit natuurlijk een grote favoriet. En waarom zou je dan geen pannenkoeken op het menu zetten met Pasen? Maak ze net even anders dan anders, zodat ze zowel voor kinderen als volwassenen geschikt zijn. Bak bijvoorbeeld een hartige pancake ‘clubsandwich’, met roze, groene en gele pannenkoekjes in laagjes. Maak een worteltaart-pannenkoek met geraspte wortel en sinaasappelrasp door het beslag. Of ga voor een pittige variant met tomaat, salami en pesto!

Kleurplaat

Klik hier om de printable kleurplaat te downloaden voor de kids!

Lekker knutselen

Klik hier om de printable knutselplaat te downloaden en ga snel samen aan de slag!

Creatief met ei

Tijdens de paasdagen gaan er heel wat eieren doorheen. Bewaar een paar van de lege eierdoppen om tuinkers in te kweken. Leg onderin een wattenschijfje of een watje en maak het goed nat met water. Zaai hierop tuinkerszaadjes en geef regelmatig water. De zaadjes moeten vochtig zijn maar niet helemaal onder water staan. Zet de eierdoppen in een lege eierdoos op een lichte, warme plaats, bijvoorbeeld in de vensterbank. Vaak kun je dan al binnen een week tuinkers knippen, lekker op een broodje met kaas!

Blazen maar!

Wil je leuke paasdecoratie maken met eieren of ze beschilderen, dan is het handig om de eieren eerst uit te blazen. Dat doe je zo: prik met een naald heel voorzichtig een gaatje in de onderkant van het ei. Steek de naald zover in het ei dat je de dooier doorprikt. Maak vervolgens aan de andere kant van het ei een gaatje dat net iets groter is. Houd het ei boven een bakje en blaas hard door het kleinste gaatje, zodat de inhoud in het bakje belandt. Spoel het ei goed na met water. Van het struif van het ei bak je natuurlijk een lekkere omelet!

Paasei
Paasei

Serveer je eieren eens verrassend anders

Eitje anders
Zoet Pasen
Zoet Pasen

De allerleukste én lekkerste baksels

Meer paaslekkers
Paasdecoratie
Paasdecoratie

De leukste paasdecoratie maak je zelf

Tips & tricks
Pasen
Pasen

Recepten, inspiratie, video's, tips & meer!

Bekijk hier de special