Zoete lekkernijen voor Pasen

Zoete lekkernijen voor Pasen

Recepten voor paastaarten & paasgebakjes

Pasen wordt pas echt een feest als je je visite trakteert op een zelfgebakken paastaart of –cake. Dus: schort om, oven aan en bakken maar! Weet je niet welke soort meel je zult gebruiken? Wij geven je tips voor het lekkerste resultaat. Het duurt niet lang of je huis vult zich met de lekkerste geuren. Het feest wordt nog groter als je je lekkernijen mooi decoreert – en dan heb je nog niet eens geproefd!

Versieren maar

Heb je een smeuïge cake of knapperige koekjes gebakken? Geef ze een feestelijk paastintje! Strijk ze bijvoorbeeld in met geel glazuur, dat je heel eenvoudig zelf maakt van 250 gram poedersuiker en een paar eetlepels sinaasappelsap. Druk eventueel een half paaseitje in het glazuur, dat maakt het helemaal af. Een echte lente-uitstraling krijg je als je groene blaadjes maakt van marsepein en die op je baksels plakt. Je serveert je lekkernijen natuurlijk op een mooi versierde tafel. Op de pagina Paasdecoraties vind je heel veel ideeën om je tafel en huis helemaal in paassfeer te brengen.

Heel veel meel

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten meel verkrijgbaar. Maar welke soort gebruik je nu wanneer? Om te bakken kun je zowel meel als bloem gebruiken. Bloem is eigenlijk gezeefd meel, het bevat dus minder vezels. In de supermarkt kom je ook nog zelfrijzend bakmeel tegen. Hier is bakpoeder aan toegevoegd, dat zorgt dat je baksel beter rijst. Dat is vooral lekker als je cake bakt, want die wordt dan lekker luchtig. Ook amandelmeel is heel geschikt om mee te bakken. Je baksel wordt heerlijk luchtig en droogt minder snel uit. Boekweitmeel is een goede keuze als je glutenvrij wilt bakken.

Zoete paastaarten

Zin om te bakken? Ga dan voor een heerlijke paastaart! Compleet versierd met bloemen en eitjes, of gewoon lekker en simpel. De lekkerste recepten voor zoete paastaart vind je op deze pagina. Bakkers klaar, bakken maar!

Zoete paasgebakjes

Leuk om te maken met kinderen: zoete paasgebakjes. Trek je bakspullen uit de kast en bakken maar! Maak kleine cupcakes en versier ze volledig in paasstijl met gekleurde eitjes en heel veel chocolade.

Zoete paasbroodjes

Het leuke aan Pasen is dat zoet en hartig volop met elkaar gecombineerd wordt! Zoete paasbroodjes kunnen niet ontbreken tijdens een het paasontbijt, de paaslunch of de paasbrunch. Heerlijk met zoet óf hartig beleg!

Pasen met kids
Pasen met kids

Een geweldig paasfeest voor de kleintjes

Leuk voor jong en oud
Paasdecoratie
Paasdecoratie

De leukste paasdecoratie maak je zelf

Tips & tricks
Paas high tea
Paas high tea

Theeleuten in stijl

Zo maak je dat!
Paasinspiratie
Paasinspiratie

Van paasontbijt tot paasdiner. Bekijk al onze paasrecepten, tips, video's & meer!

Bekijk onze paasspecial