Paasontbijt recepten

Op zoek naar de lekkerste recepten voor een Paasontbijt?

Traditioneel is het paasontbijt hét hoogtepunt van de paasdagen. Verse sappen, luxe broodjes, hartige hapjes, paasbrood, paasbrioche, gevulde paaseitjes – dat is wat je noemt een fijne start! En als je die start liever niet te vroeg hebt, maak je er net zo makkelijk een brunch van. En natuurlijk staan er ook een heleboel vegetarische paasrecepten tussen.

Lekkere recepten voor een uitgebreid paasontbijt

Hoe vroeg of laat iedereen ook aan tafel zit, met onze ideeën en recepten voor paasontbijt of paasbrunch wordt het zeker geen alledaags ontbijtje. Uiteraard pak je met Pasen uit met luxe broodjes als bagels en croissants. Met het juiste beleg erbij smaken ze extra feestelijk. In een handomdraai staan er heerlijke, simpele paasgerechten op tafel. En als toetje kun je afsluiten met een feestelijke paastaart.

Feestelijke Paas drankjes

Natuurlijk wil je bij het paasontbijt ook iets lekkers drinken. En het liefst iets anders dan standaard koffie, thee of sinaasappelsap. Wat dacht je van een zelfgemaakte smoothie? Bekijk hieronder leuke paas recepten!

Croissants

Dit zoete, luchtige broodje heeft eigenlijk geen beleg nodig. Wil je er toch iets bijzonders van maken? Hol het croissantje dan een beetje uit, vul het met stukjes appel, kaneel en suiker en zet het een paar minuutjes in de oven. Een mini-appeltaartje!

Wentelteefjes

Meng eens wat geraspte kokos door het wentelteefjesbeslag en beleg de (nog warme) wentelteefjes met plakjes banaan en amandelschaafsel.

Bagels

Bagels zijn heel geschikt om hartig te beleggen, bijvoorbeeld met brie, ham en tomaat. Maak af met een beetje bieslook.

Pistoletjes

Meng stukjes gekookt ei met een geprakte avocado. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Beleg je pistoletje met dit mengsel en garneer met tuinkers. Een echte paaspistolet!

Feest in je glas

Ook in je glas of mok is het voorjaar! Koffie mag niet ontbreken op het ontbijt of bij de brunch.

Dat wordt echt een feestdrankje met een toef opgeschuimde melk gemengd met vanille. Zet kannen water op tafel met partjes sinaasappel, blauwe bessen en aardbeien erin.

Heb je zin in bubbels bij de brunch, vervang het water dan door prosecco. En een verse smoothie gemaakt van mango, sinaasappel, banaan en yoghurt fleurt met z’n prachtige gele kleur je paastafel helemaal op!

Bereid je voor

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je extra vroeg moet opstaan om het paasontbijt of de paasbrunch op tafel te zetten. Deze paasgerechten kun je gelukkig een dag van tevoren al maken. Dat wordt dus lekker uitslapen!

Paasborrel
Paasborrel

Gezellig & ongedwongen

Feestelijke hapjes en drankj...
Paas high tea
Paas high tea

Theeleuten in stijl

Zo maak je dat!
Paasdiner
Paasdiner

Kies jij dit jaar voor gourmet of een paasmenu?

Proef het voorjaar
Pasen
Pasen

Recepten, inspiratie, video's, tips & meer!

Bekijk hier de special