Lekkere recepten voor paaseitjes

Lekkere recepten voor paaseitjes

Varieer met ei

Of je ze nu dagelijks eet of alleen met Pasen, je wist vast nog niet alles over eieren. Hoe kun je bijvoorbeeld controleren of een ei nog vers is? Wat is pocheren ook alweer? Eigenlijk zijn er maar weinig ingrediënten waar je zoveel kanten mee op kunt! Gekookt, gebakken, als roerei of omelet: een ei past er altijd wel bij. Met al deze eierrecepten heb je genoeg mogelijkheden om twee paasdagen lang volop te variëren! Heerlijk voor het paasontbijt, de paaslunch of de paasbrunch. Eitjes zijn altijd goed.

Gevulde paaseitjes

Hoe leuk is het om je paaseieren te vullen en te versieren? Zo worden het echte feestelijke eyecatchers. Gevulde eitjes zijn oud, maar goud! Ze vallen altijd goed in de smaak, bij jong en oud. En, met gevulde paaseitjes kunnen natuurlijk ook gevulde chocolade eitjes bedoeld worden. Daar krijgen we helemaal geen genoeg van! Dat wordt smullen met Pasen…

Bekijk hieronder makkelijke paasrecepten met ei! 

Gekookt ei

De kooktijd hangt af van je eigen smaak en van het formaat van de eieren. Gemiddeld kun je het volgende aanhouden: als je een ei opzet met koud water, reken je (vanaf dat het water kookt) 3 minuten voor een zacht ei, 4-5 minuten voor een halfzacht ei en 7 minuten voor een hard ei. Spoel daarna even af met koud water.

Gebakken ei

Ga je voor een perfect gebakken ei? Verhit voor een spiegelei een klontje boter in een koekenpan, breek een ei en laat het in de pan glijden. Bak 3-4 minuten tot het eiwit gestold is, prik de dooier eventueel door. Bestrooi met zout en peper en serveer met een broodje.

Gepocheerd ei

Een gepocheerd ei vergt iets meer oefening. Belangrijk is vooral dat het water niet kookt – bij pocheren gaar je het ei net onder het kookpunt – en dat je het proces goed in de gaten houdt. Maak een draaikolkje in het water voor je het ei met behulp van een lepel of schuimspaan in het water laat glijden en pocheer het dan in ongeveer 3 minuten.

Roerei

Je kunt hier alleen eieren voor klutsen, maar voor een extra romig resultaat voeg je een flinke scheut melk toe aan je eiermengsel. Gebruik een middelgrote pan met een goede bodem en doe wat boter in de pan. Bak het roerei op middelhoog vuur, roer regelmatig met een houten of rubberen spatel en neem de tijd.

Handigheidjes!

  • Bewaar eieren in de doos in de koelkast, dan zijn ze het minst vatbaar voor bederf.
  • Als je tijdens het koken een snuf zout toevoegt aan het water, is de kans minder groot dat de eieren kapot gaan.
  • Spoel de eieren meteen na het koken af met koud water. Ze zijn dan makkelijker te pellen.
  • Weet je niet zeker of een ei nog goed is? Leg hem dan in een kommetje water. Een ei dat zinkt, kun je prima eten. Een ei dat aan de oppervlakte drijft, is bedorven.
Paasontbijt en -brunch
Paasontbijt en -brunch

Een lekker begin van je paasdagen

Feestelijk beginnen
Zoet Pasen
Zoet Pasen

De allerleukste én lekkerste baksels

Meer paaslekkers
Paasdecoratie
Paasdecoratie

De leukste paasdecoratie maak je zelf

Tips & tricks
Paasinspiratie
Paasinspiratie

Van paasontbijt tot paasdiner. Bekijk al onze paasrecepten, tips, video's & meer!

Bekijk onze paasspecial