paas diner recepten

Paasdiner recepten

Paasmenu & paasgourmet

Als je aan Pasen denkt, denk je misschien meteen aan de paasbrunch. Maar Pasen kun je ook vieren met een gezellig paasdiner samen met vrienden en familie. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ben je op zoek naar inspiratie voor het paasdiner? In een handomdraai kun je een lekker paasmenu serveren. Vergeet niet om een zoet paasdessert te maken!

Nog op zoek naar het perfecte voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht voor Pasen? Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een compleet paasdiner samengesteld. Extra fijn: je kunt de dag voor Pasen al veel voorbereidingen treffen! De preisoep kun je al helemaal maken. Alleen even weer opwarmen en garneren met preiringetjes. Ook de varkenshaasmedaillons en de bijbehorende saus kun je al bereiden. Warm het weer op, terwijl je ondertussen de wortelbolletjes en krieltjes kookt. En de parfait? Die zet je natuurlijk een dag van tevoren al in de vriezer! Bekijk hier lekkere paasdiner recepten.

salade met garnalen recept pasen

Gourmetten met Pasen

De laatste jaren is gourmetten met Pasen bijna net zo populair als met kerst. Houd wel rekening met de tijd van het jaar: in het voorjaar kun je beter kiezen voor wat lichtere smaken.

Zet dus lekker veel voorjaarsgroente op tafel, zoals peultjes, groene asperges en gehalveerde kropjes little gems. Ook een frisse salade erbij is een goed idee.

Zet ook veel vis klaar, want dat ligt minder zwaar op de maag dan vlees. En een luchtig omeletje is natuurlijk perfect voor de paasgourmet! Sluit af met kleine flensjes met vers fruit en een bolletje vanille-ijs.

Toveren in je pannetje? Klik hier voor alle gourmet recepten
zelf sausjes maken gourmet recepten

Zelfgemaakte sausjes

Ook voor de sausjes geldt: ga voor frisse voorjaarssmaken! Deze sausjes zullen het goed doen bij je paasgourmet.

Je kunt deze sausjes een dag van tevoren al maken. Laat ze tot gebruik in de koelkast staan en zet ze niet te dicht bij het gourmetstel, want dan warmen ze te veel op.

Saus je erbij? Klik hier naar de sauzen

Tips voor gourmetten

  • Zet de kleinste gasten zo ver mogelijk bij het gourmetstel uit de buurt.
  • Verlengsnoer nodig? Tape deze vast aan de vloer, zodat niemand erover struikelt.
  • Giet wat olie in een klein flesje, bijvoorbeeld een reisverpakking voor shampoo die je kunt kopen bij de drogist. Zo kun je het beter doseren in de kleine pannetjes. Ook flensjesbeslag en geklutst ei kun je in zulke flesjes doen.
  • Ook op de bakplaat hoef je maar een klein beetje olie te gebruiken, want deze is meestal voorzien van een antiaanbaklaag.
  • Leg een speciale vork neer waar iedereen het rauwe vlees mee kan pakken.
  • Nare luchtjes verwijderen? Zet na afloop een pannetje azijn op het fornuis en laat even koken. Bij mooi weer kun je ook lekker buiten gourmetten.
Paasontbijt en -brunch
Paasontbijt en -brunch

Een lekker begin van je paasdagen

Feestelijk beginnen
Paasborrel
Paasborrel

Gezellig & ongedwongen

Feestelijke hapjes en drankj...
Paas high tea
Paas high tea

Theeleuten in stijl

Zo maak je dat!
Paasinspiratie
Paasinspiratie

Van paasontbijt tot paasdiner. Bekijk al onze paasrecepten, tips, video's & meer!

Bekijk onze paasspecial