Paasdecoratie

Paasdecoratie

Tips voor zelfgemaakte viersiering voor Pasen

Je hoeft geen volleerd interieurstylist te zijn om je huis helemaal klaar voor Pasen te maken. Met onze versier-tips is dat een eh.. eitje! Dek de tafel op z’n paasbest, zorg voor voldoende verse bloemen en haal bij het tuincentrum een mooie tak van de kronkelhazelaar. Versier deze met beschilderde eieren, linten, veertjes, pompons en bloemen. Een paar zelfgemaakte decoraties – op basis van materiaal dat je toch al in huis hebt – maken het plaatje deze Pasen helemaal compleet. Het juiste decor om samen urenlang te genieten van alle paaslekkernijen!

Haasjesservet

Vouw een katoenen servet in een mooie pastelkleur diagonaal van punt tot punt. Rol op en vouw om een eitje. Bind bovenaan vast met een mooi touwtje en vouw de twee ‘oortjes’ een beetje uit elkaar, zodat er een paashaasje ontstaat.

Paasslinger

Fleur je woonkamer of tuin op en maak heel gemakkelijk je eigen paasslinger! Downloaden, printen en uitknippen, touwtje erdoor en klaar. Eitje!

Download de paaslinger hier

Met pluimstaartje

Leg een sjabloon van een haasje op bruin karton en knip uit. Maak met naald en draad kleine pomponnetjes (verkrijgbaar bij fourniturenzaak) vast, aan beide kanten één. Bevestig aan de bovenkant een draadje om het haasje te kunnen ophangen.

Kleine vaasjes

Zet lege, gehalveerde eierschalen in een leuk gekleurd eierrekje en vul ze met een bodempje water. Zet er kleine bloemetjes in.

Kralenhangers

Rijg een paar houten kralen aan een koordje. Dit kunnen witte kralen zijn, of juist heel kleurige. Maak onder de laatste kraal een knoopje en knoop hier een veertje aan vast. Knoop bovenaan een lusje om de hanger mee op te hangen.

Beter een half ei

Zet lege, gehalveerde eierschalen in een eierrekje en beschilder ze aan de binnenkant met een mooie, frisse paaskleur (bijvoorbeeld felgeel). Laat goed drogen en vul ze met chocolade-eitjes of andere kleine snoepjes.

Met stip

Heb je mooie (paas)servetten, beschilder de eieren dan in hetzelfde motief, zoals hier is gedaan met gekleurde stippen. Gebruik hiervoor gekookte, witte eieren. Leuk voor op de kinderbordjes op de paastafel!

Ei met naam

Schrijf op witte, gekookte eieren de namen van de gasten. Decoreer ze verder met kleine tekeningetjes en zet ze met een beetje hooi in een eierdopje bij het juiste bord.

Beschilderde eieren

Blaas de eieren uit (lees hier hoe je dat doet) en spoel ze goed na.
Zet ze op de kop in een eierdoos en beschilder ze tot de helft met mooie pastelkleuren. Rijg met een lange naald een koordje of lint door het ei. Maak onderaan een knoop, zodat het ei daarop blijft hangen. Wil je de eieren niet ophangen, dan kun je gewoon gekookte eieren gebruiken.
Leg ze met wat hooi in een leuk mandje voor op de paasontbijttafel.

Paasnieuws

Maak een sjabloon in de vorm van een haas of ei, leg die midden op de vouwlijn van een oude krant (zorg dat er een aantal pagina’s op elkaar liggen) en knip uit. Niet op de vouwlijn aan elkaar en maak aan de bovenkant een touwtje vast. Vouw de lagen naar binnen zodat er een ronde vorm ontstaat.

Pasen met kids
Pasen met kids

Een geweldig paasfeest voor de kleintjes

Leuk voor jong en oud
Paasei
Paasei

Serveer je eieren eens verrassend anders

Eitje anders
Paasborrel
Paasborrel

Gezellig & ongedwongen

Feestelijke hapjes en drankj...
Paasinspiratie
Paasinspiratie

Van paasontbijt tot paasdiner. Bekijk al onze paasrecepten, tips, video's & meer!

Bekijk onze paasspecial