paas recpeten

Paasrecepten

Lekker eten met Pasen!

Het is Pasen! Hoe je daar optimaal van geniet? Tover je huis om tot feestelijk voorjaarshuis met onze printables en decoratietips. Ga je dit jaar voor een paasontbijt of een paasbrunch? Of maak je er liever een ongedwongen paasborrel van? Een high tea of paasdiner kan natuurlijk ook. Of ga gezellig gourmetten. Sla genoeg lekkers in en leef je uit in de keuken. Dat wordt twee dagen lang volop genieten! Wat je ook gaat doen, met onze handige tips, originele ideeën en makkelijke paasrecepten maak je er zonder moeite een geweldig feest van.
Bekijk de recepten

Paasontbijt recepten

paasontbijt recepten

Traditioneel is het paasontbijt hét hoogtepunt van de paasdagen. Verse sappen, luxe broodjes, hartige hapjes, paasbrood, paasbrioche, gevulde paaseitjes – dat is wat je noemt een fijne start!

Uitgebreid en feestelijk ontbijten

Paasbrunch recepten

paasbrunch recepten gepocheerd ei en zalm

Liever een paasontbijt en een paaslunch in één? Dan is een paasbrunch echt iets voor jou. Combineer hartige en zoete hapjes met elkaar en maak er een groot feest van.

Alles voor een heerlijke paasbrunch

Paas high tea recepten

high tea pasen

Met Pasen heb je eindelijk de tijd om uitgebreid bij te kletsen. En hoe doe je dat nu beter dan onder het genot van liters thee met allerlei lekkers erbij, zoals paastaart, paasbrood en paasbrioche?

Hartige & zoete paashapjes

Paasborrel recepten

Organiseer eens een paasborrel in plaats van een diner of brunch en verras je gasten met feestelijke, zelfgemaakte paasborrelhapjes. Zoet of hartig, koud of warm, je kunt eindeloos combineren.

Feestelijke paasborrelhapjes

Paasdiner recepten

paas diner recepten

Nog op zoek naar het perfecte voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht voor Pasen? Om het je gemakkelijk te maken, hebben we alvast een compleet paasdiner samengesteld. Of ga je voor gezellig en knus: gourmetten met Pasen!

Paasmenu & gourmet

Paasgebak recepten

Pasen wordt pas echt een feest als je je visite trakteert op een zelfgebakken paasgebak. Pak uit met een heerlijke paastaart of duik de keuken in met je kleintje om paasgebakjes te bakken. Vergeet ook de zoete paasbroodjes niet voor tijdens het paasontbijt!

Paas lekkernijen
 

Pasen met kids

Paasontbijt op school, eieren zoeken en ze vervolgens lekker opeten: de paasdagen zijn een groot feest voor kinderen. Op onze kids pagina vind je meer dan 200 heerlijke receptjes die geschikt zijn om samen met je kleintje te maken óf om mee te nemen naar het schoolontbijt. Of ga aan de slag met onze knutseltips. Eén ding is zeker: ook voor de kinderen wordt Pasen een geweldig feest!

Voor jong en oud

Paasdecoratie

Je hoeft geen volleerd interieurstylist te zijn om je huis helemaal paasproof te maken. Met onze zelfgemaakte decoraties – op basis van materiaal dat je toch al in huis hebt – is dat een eh.. eitje! Ga snel aan de slag en tover je huis binnen een mum van tijd om in een voorjaarshuis.

De leukste paasdecoratie maak je zelf!

Wat wordt er gegeten met Pasen?

Met Pasen is het Paasontbijt, de Paasbrunch en de Paaslunch het populairst. Maar wat is nu typisch eten voor Pasen? Eieren kunnen uiteraard niet ontbreken. Of het nu gekookte eieren zijn die je zelf versiert en vervolgens verstopt om ze te zoeken in de tuin, of dat de eieren geklutst, gepocheerd of gebakken zijn. Een ei hoort erbij! Wat er nog meer wordt gegeten met Pasen zijn: quiches, ham, zalm, asperges en zoete lekkernijen zoals paastaarten. Met hun rijke tradities en smaken vormen deze gerechten een onmisbaar onderdeel van het Pasen feest.Voor het Paasdiner zijn gerechten met lamsvlees populair.

Kookvideo's om te smullen