Paas recepten

Een weekend lang genieten

Het is Pasen! Hoe je daar optimaal van geniet? Stap 1: Tover je huis om tot feestelijk voorjaarshuis met onze printables en decoratietips. Stap 2: Nodig je vrienden of familie uit voor een paasbrunch. Of maak je er liever een ongedwongen paasborrel van? Een high tea of paasdiner kan natuurlijk ook. Of ga gezellig gourmetten. Stap 3: Sla genoeg lekkers in en leef je uit in de keuken. Dat wordt twee dagen lang volop genieten! Wat je ook gaat doen, met onze handige tips, originele ideeën en heerlijke paasrecepten maak je er zonder moeite een geweldig feest van.

Heerlijke recepten voor een lang paasweekend

Traditioneel is het paasontbijt hét hoogtepunt van de paasdagen. Verse sappen, luxe broodjes, hartige hapjes, paasbrood, paasbrioche, gevulde paaseitjes – dat is wat je noemt een fijne start!

Recepten voor het paasontbijt

Hoe vroeg of laat iedereen ook aan tafel zit, met onze ideeën en recepten voor paasontbijt of paasbrunch wordt het zeker geen alledaags ontbijtje. Uiteraard pak je met Pasen uit met luxe broodjes als bagels en croissants.

Recepten voor de paasbrunch

Liever een paasontbijt en een paaslunch in één? Dan is een paasbrunch echt iets voor jou. Combineer hartige en zoete hapjes met elkaar en maak er een groot feest van.

Recepten voor een high tea en paasborrel

Met Pasen heb je eindelijk de tijd om uitgebreid bij te kletsen. En hoe doe je dat nu beter dan onder het genot van liters thee met allerlei lekkers erbij, zoals paastaart, paasbrood en paasbrioche? Kortom, dit is het ideale moment voor een heerlijke high tea.

Recepten voor het paasdiner

Nog op zoek naar het perfecte voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht voor Pasen? Om het je gemakkelijk te maken, hebben we alvast een compleet paasdiner samengesteld. Of ga je voor gezellig en knus: gourmetten met Pasen!

Lekker opstarten

Paasontbijt en -brunch

Gezellig theeleuten

Paas high tea

Happen & proosten

Paasborrel

Aan het paasdiner

Paasmenu & gourmet

Voor de zoetekauw

Paasgebak

Eitje anders

Creatief met ei

Pasen met kids

Paasontbijt op school, eieren zoeken en ze vervolgens lekker opeten: de paasdagen zijn een groot feest voor kinderen. Op onze kids pagina vind je meer dan 200 heerlijke receptjes die geschikt zijn om samen met je kleintje te maken óf om mee te nemen naar het schoolontbijt. Of ga aan de slag met onze knutseltips. Eén ding is zeker: ook voor de kinderen wordt Pasen een geweldig feest!

Voor jong en oud

Paasdecoratie

Je hoeft geen volleerd interieurstylist te zijn om je huis helemaal paasproof te maken. Met onze zelfgemaakte decoraties – op basis van materiaal dat je toch al in huis hebt – is dat een eh.. eitje! Ga snel aan de slag en tover je huis binnen een mum van tijd om in een voorjaarshuis.

De leukste paasdecoratie maak je zelf!

Winactie

Geen paasdagen zonder een feestelijk paasmenu. Uit welke Boodschappen-gerechten bestaat jouw paasmenu dit jaar? Kies uit bijna 6000 recepten een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht uit en laat ons vooral ook weten waarom je uiteindelijk voor deze gerechten hebt gekozen. Onder de leukste inzendingen verloten we 10x een gevuld paasmandje t.w.v. € 50,-!

Vul in en maak kans!

Kookvideo's om te smullen