Koningsdag recepten

Koningsdag recepten

Feestelijke recepten voor Koningsdag

We gaan vorstelijk genieten met Koningsdag. Met een koninklijk lekkere taart, feestelijke traktaties voor op de vrijmarkt en lekkers voor bij de koffie en borrel. Vier de verjaardag van onze koning met feestelijke oranje traktaties.

Typische Koningsdag gerechten

Op Koningsdag smullen Nederlanders van typische lekkernijen! Op één staat natuurlijk de iconische oranje tompouce, die kan niet ontbreken met Koningsdag. Krokante laagjes bladerdeeg, een romige vulling en een oranje glazuurlaag. Andere lekkernijen die vaak met Koningsdag worden gegeten zijn bitterballen, feestelijke taarten en gebakjes. Zin in een alcoholische versnapering voor erbij? Denk dan eens aan oranjebitter, een oranje Aperol spritz of een alcoholvrije cocktail (mocktail) van mango.

Oranje recepten

Met Koningsdag kun je allerlei gerechten maken, zowel zoet als hartig. Extra leuk is natuurlijk wel als ze oranje zijn! Denk bij hartige snacks aan bitterballen met oranje aioli, oranje gevulde eitjes of gevulde oranje snoeppaprika’s. Lekker op de oranje borrelplank! Zin in zoet? Ga dan voor feestelijke oranje wafels of een koninklijke taart.

De lekkerste taarten
De lekkerste taarten

Zin om te bakken? Bekijk hier alle lekkere zoete taart recepten.

Alle taart recepten
Borrelhapjes
Borrelhapjes

Een tafel vol hapjes is altijd een goed idee

Meer recepten voor de borrelpl...