koken met kinderen recepten

Koken met kinderen

Kindvriendelijke recepten

Je kinderen betrekken in het kookproces is superbelangrijk. Door samen boodschappen te doen en je kinderen te laten helpen bij het koken, leer je ze te laten omgaan met eten en zijn kinderen aan tafel sneller geneigd gerechten te proberen. Ze hebben immers zelf meegeholpen! Met deze kindvriendelijke recepten zit je sowieso goed!

Recepten voor kinderen

Koken met kinderen is niet alleen leuk, maar het kan ook hun interesse in eten en koken stimuleren. Een win-winsituatie dus. Kies recepten die eenvoudig en interactief zijn, zodat ze zelf ook mee kunnen doen in de keuken. Mini-pizza’s zijn bijvoorbeeld een hit, waarbij kinderen hun eigen deeg kunnen uitrollen en toppings kunnen kiezen. Verder zijn kleurrijke en smaakvolle wraps gevuld met groenten en hummus perfect: de kinderen mogen hun eigen wrap beleggen met alle ingrediënten in verschillende schaaltjes. Of wat dacht je van deze kids pokébowl? Die gaat gegarandeerd in de smaak vallen.

Bakken met kinderen

Koekjes bakken of taart bakken met kinderen is altijd een succes! Ben je op zoek naar leuke bakrecepten om met kinderen te maken? Zandkoekjes zijn altijd goed! Zorg voor leuke vormpjes en een blik om de koekjes in te bewaren. Een middagvullende activiteit om samen met je kinderen of kleinkinderen te doen. Niets is zo leuk dan samen door het raampje van de oven kijken of de koekjes al klaar zijn… Ook leuk: cupcakes met kinderen maken. Het hoogtepunt van deze activiteit? De cupcakes versieren natuurlijk. Zoals deze versierde cupcakes.

Lekker bakken!
Lekker bakken!

Bakkers klaar, bakken maar!

Fijne bakrecepten
Hamburger recepten
Hamburger recepten

Het is tijd voor hamburgers!

Meer burgers