Kerstrecepten met vlees

Kerstrecepten met vlees

De lekkerste recepten voor een geslaagde kerst

Een goed stuk vlees is typisch kerst. Pak dit jaar helemaal uit en kies voor een kerstmenu met verschillende soorten vlees. Combineer deze vleesgerechten met verse groenten, en je zet een feestelijk menu op tafel.

Feestelijke gerechten met vlees

De keuze is reuze dit jaar met kerst. Kies uit lekkere voorgerechten en hoofdgerechten met vlees. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Ook leuk: maak verschillende kleine vleesgerechtjes die je met elkaar kunt delen. Sharing is caring en het ziet er ook nog eens feestelijk uit op tafel.

De perfecte biefstuk voor kerst

biefstuk kerst

Ben je van plan om biefstuk te maken voor kerst? Goed idee! Een biefstuk verveelt namelijk nooit en valt altijd goed in de smaak. Laat je biefstuk op kamertemperatuur komen, dep de biefstuk droog en laat de pan met boter goed heet worden. Schroei de biefstuk eerst goed dicht: aan beide kanten een halve minuut. Zet de warmtebron wat lager en voeg nog een beetje boter toe, ook op het vlees. Afhankelijk van hoe je je biefstuk lekker vindt (rare/medium/well done), bak je eventueel beide zijden nog even door. Wikkel de biefstuk daarna losjes in aluminiumfolie, met een kleine opening waar de stoom doorheen kan. Laat hem nog 3-5 minuten rusten. Zo wordt de biefstuk nog malser!

Alle biefstuk recepten

Rosbief met kerst

rosbief kerst

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar rosbief is de perfecte vleessoort voor kerst. Of je het nu gebruikt in het voorgerecht of het hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op. Bovendien is rosbief ook een mager stuk vlees. Ga voor een carpaccio van rosbief, rosbiefrolletjes of – als je kleine hapjes op tafel zet tijdens het kerstdiner – wraps met rosbief. En voor het hoofdgerecht? Ga voor gevulde rosbief uit de oven. Een zelfgemaakte jus kan natuurlijk niet ontbreken.

Alle recepten met rosbief
Kerstvoorgerechten
Kerstvoorgerechten

Van amuses tot soep

Meer starters
Kersthoofdgerechten
Kersthoofdgerechten

Hét pronkstuk van het kerstdiner

Meer inspiratie
Kerstnagerechten
Kerstnagerechten

Desserts voor een grande finale

Meer desserts
Kerst
Kerst

Laat je inspireren door recepten, video's, tips & meer!

Alle kerstrecepten