Supersnel kerstmenu

Supersnel kerstmenu

Kerstmenu's die snel klaar te maken zijn

Zie je er tegenop om lang in de keuken te staan voor het kerstdiner? Of heb je lastminute vrienden en familie op het eten uitgenodigd? Zo zet je heel snel een kerstmenu op tafel!

Goede voorbereiding

Als je snel wil kunnen werken in de keuken, is het belangrijk dat de mise-en-place in orde is, oftewel de voorbereiding. De uitdrukking is niet voor niks: een goede voorbereiding is het halve werk! Zo kun je veel ingrediënten al eerder snijden, snipperen, raspen of schoonmaken. Je kunt ook bepaalde stappen van recepten al eerder uitvoeren. Sommige kun je al een dag of nog langer van tevoren doen. Ook kun je soepen, sauzen, marinades en taart- en quichebodems al eerder bereiden. Dat scheelt straks allemaal weer tijd. Alles voor een snel kerstmenu!

Snel vlees grillen

Stoofvlees of groot gebraad heeft veel tijd nodig om te garen. Als je niet zoveel tijd hebt ga je daarom voor vlees zoals biefstuk of entrecote dat je makkelijk en snel kunt grillen in de pan. Trancheren (in mooie schuine plakken snijden) en het staat prachtig op de kersttafel.

Slim inkopen

Vermijd kerststress en gesjouw met boodschappen door lang houdbare boodschappen en dingen die je goed op voorraad kunt houden zoals frisdrank, wijn en bier al ruim op tijd in te kopen. Let ook op de speciale aanbiedingen in je supermarkt, sla alvast in en maak goed gebruik van je vriezer.

Mix & match

Niet alleen de gerechten maken het kerstmenu, de aankleding telt natuurlijk ook mee. Check daarom niet op het laatste moment of de tafellakens en servetten die je wil gebruiken schoon zijn. Ook je mooiste servies en glaswerk kan tevoorschijn gehaald worden. Niet genoeg van hetzelfde servies? Mix & match!

Snelle kerstrecepten voor de kok met weinig tijd

Op deze pagina vind je een kerstmenu dat snel klaar is. Zo hoef je niet de hele dag in de keuken te staan en kun je zelf ook genieten van de gezelligheid van je vrienden of familie. Eet smakelijk!

Kerstnagerechten
Kerstnagerechten

Desserts voor een grande finale

Meer desserts
Kooktechnieken
Kooktechnieken

Haal de chef-kok in jezelf naar boven

Koken als een pro