Kerst stylingtips

Kerst stylingtips

Vier de kerstdagen in stijl

Kerstmis is natuurlijk hét moment om eens flink uit te pakken! Je mooiste servies kan op tafel en met deze handige stylingtips worden het ook bij jou thuis fonkelende feestdagen.

Uit de natuur
*Van (bessen)takken maak je een prachtig tafelstuk. Dek de tafel met een mooi kleed, schik de takken in de lengte in het midden en decoreer met kaarsen of kerstversiering.
*Bladeren, dennenappels, kleine pompoenen of takjes worden prachtige versiersels voor op tafel als je ze spuit met goud- of zilververf.
*Van stevige blaadjes, bijvoorbeeld laurier of eikenblad, maak je originele naamkaartjes: schrijf er met goud- of zilverstift de namen van je gasten op.

Koekjes aan je mok
Druk met uitsteekvormpjes figuurtjes uit uitgerold koekjesdeeg of snijd ronde koekjes van een deegrol. Maak een inkeping waarmee je de koekjes later aan de rand van je beker hangt. Denk eraan dat het deeg krimpt tijdens het bakken, maak de inkeping daarom niet te klein. Bak de koekjes, versier ze naar wens met glazuur en serveer ze aan een mok koffie, thee of chocolademelk.

Tag je glas
Tijdens de borrel of het kerstdiner met de hele familie kan het zomaar gebeuren dat je niet meer weet welk glas van jou is. Voorkom verwarring bij je gasten en geef de glazen een persoonlijke tag! Maak ringetjes van ijzerdraad en hang er hangertjes aan, zoals kleine kerstballetjes, kralen of bedeltjes. Bevestig de gekleurde hangertjes aan de voet van het glas.

Snel kerstmenu
Snel kerstmenu

5 gangen in een uur

Maak ze zelf
Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten