klassieke kerst gerechten rosbief

Klassieke kerstrecepten

Lekkere klassiekers op tafel

Kerst vier je natuurlijk het liefst aan een grote tafel vol familie. Met op die tafel: klassieke kerstgerechten waar iedereen van houdt. Het Boodschappen kerstmenu vol klassieke kerstrecepten maakt het je gemakkelijk. De gerechten zijn perfect op elkaar afgestemd en elk gerecht is geschikt voor tien personen. Zo kun je het werk goed verdelen. Iedereen bereidt thuis een gang voor. En met kerst? Dan is het alleen nog maar een kwestie van genieten van al die heerlijke kerstklassiekers. Inclusief bijpassende wijnen natuurlijk!

Traditionele kerstrecepten

Kerst draait om traditie en rituelen en daar past dit klassieke kerstmenu perfect bij. Deze traditionele kerstrecepten lukken eigenlijk altijd en smaken ook nog eens verrukkelijk! Wat dacht je bijvoorbeeld van wildbouillon, beenham in bladerdeeg en een chocolade-fudgetaart als eyecatcher én heerlijke afsluiter van het kerstmenu? Of ga als toetje voor de in port gestoofde peertjes met chocoladeganache, perfect als dessert! Maar je kunt ze ook als bijgerecht serveren tijdens je traditionele kerstmenu. Dit zijn stuk voor stuk traditionele kerstrecepten die altijd lekker zijn. Dek de tafel in stijl en het is een groot feest bij jou thuis.

Klassiek meerkeuze menu

Tradities zijn er om in ere te houden. Wil je gaan voor een klassiek meerkeuze menu voor kerst dit jaar? Goed idee! Want deze gerechten worden niet voor niets klassiekers genoemd: deze kerst recepten zijn altijd lekker en vallen gegarandeerd in de smaak bij je gasten. Op deze pagina kun je genoeg inspiratie opdoen voor jouw zelf samengestelde klassieke kerstmenu. Kies uit een klassiek voorgerecht, zoals een zalmbonbon of garnalencocktail. Misschien waag jij je dit jaar wel aan een gevulde kalkoen. Hasselback-aardappels en stoofpeertjes kunnen niet ontbreken. En als afsluiter ga je misschien wel voor lavacakejes of een ijstaart. Stel hieronder je eigen klassieke kerstmenu samen!

Kerstrecept varkenshaas

varkenshaas kerst recept

Zo’n typische kerstklassieker die niet mag ontbreken in je kerstmenu: varkenshaas. Deze malse vleessoort valt bij iedereen in de smaak en het is ook geen moeilijk stuk vlees om te bakken. Kortom: hier kan eigenlijk niks mis mee gaan. Wil je toch zeker weten of het je lukt? Proefkoken is de oplossing! Haal de varkenshaas een half uur voordat je ‘m gaat bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Bak de varkenshaas in olie in een goed hete pan totdat het begint te kleuren. Voel met je vingers of het vlees gaar is: het vlees moet een beetje weerstand geven, maar niet te veel. En ook niet te weinig, want dan is de varkenshaas te gaar.

Alle recepten met varkenshaas

Tiramisu recept voor kerst

tiramisu recept

Een echte kerstklassieker die niet mag ontbreken tijdens je kerstdiner: tiramisu. Een makkelijk en lekker dessert om te maken, hier kan eigenlijk weinig fout mee gaan. Wil je zeker weten dat de tiramisu lukt tijdens de feestdagen? Maak hem dan alvast een keer een paar weken van tevoren. En dat is heus geen straf, want zo kun je gewoon twee keer van je zelfgemaakte tiramisu smikkelen. Je kunt kiezen voor de klassieke tiramisu met koffie, of geef er een twist aan, zoals tiramisu met perzik of frozen tiramisu met pistache. Tiramisu is ook een ideaal recept om van tevoren klaar te maken, zodat je op de dag zelf geen stress meer hebt voor het dessert.