Kersttaart recepten

Kersttaart recepten

Kers(t) op de taart

Geen feest zonder taart, dus geen kerstfeest zonder kersttaart! Hoewel deze luxe taarten misschien anders doen vermoeden, hoef je geen meesterbakker te zijn om ze te maken. Sterker nog: onze kersttaart recepten zijn ook prima te doen als je nog niet veel bakervaring hebt. Voor sommige heb je niet eens een oven nodig! Ontvang je gasten met een kop koffie en een stuk taart, of serveer de taart als toetje bij het kerstmenu. Het zal een van de hoogtepunten van de dag zijn.

Zelf een kersttaart maken

Ga je jezelf uitsloven en zelf een kersttaart maken dit jaar? Heel moeilijk hoeft het niet te zijn! Steek er een klein beetje moeite en tijd in en je hebt een echte eyecatcher tijdens de feestdagen. Bijvoorbeeld de mokkataart met pecannoten en chocoladeglazuur, of de spiegeltaart met frambozenmousse.

Kersttaart maken: zo doe je dat!

kersttaart

Een kersttaart maken zorgt meteen voor die gezellige feestelijke sfeer in huis. Of je nu kleine kersttaartjes gaat bakken of een indrukwekkende kersttaart of ijstaart voor het hele gezelschap, het proces begint met het kiezen van de juiste ingrediënten. Een klassieke kersttaart bestaat vaak uit een luchtige cake, feestelijk gevuld met winterse smaken zoals speculaas, kaneel of cranberry’s. Het decoreren van de kersttaart is het moment om je artistieke kant te laten zien: denk aan elegante poedersuiker sneeuwvlokken, glanzende ganache of feestelijke marsepeinen decoraties. Of je nu een ervaren bakker bent of net begint, het maken van een kersttaart als afsluiter van het kerstdiner is letterlijk de kers op de taart!

Kersttaart inspiratie

Kerst is het uitgelezen moment om uit te pakken met een feestelijke taart. Verras je gasten met een zelfgemaakte pavlova taart, ijstaart, makkelijke laagjestaart, monchoutaart of klassieke appeltaart. Heb je inspiratie nodig? Dit zijn 5 populaire kersttaart recepten waar je sowieso punten mee scoort tijdens het kerstdiner.

  1. Easy laagjestaart
  2. Kersttaart met kaneel en kersen
  3. Ganachetaart met karamel
  4. Monchoutaart met kersen
  5. Bosvruchten ijstaart
Kerstvoorgerechten
Kerstvoorgerechten

Van amuses tot soep

Meer starters
Kersthoofdgerechten
Kersthoofdgerechten

Hét pronkstuk van het kerstdiner

Meer inspiratie
Kerstnagerechten
Kerstnagerechten

Desserts voor een grande finale

Meer desserts
Kerstrecepten
Kerstrecepten

Doe inspiratie op en bekijk alle kerstrecepten

Alle inspiratie