Kerst gourmet recept ideeën

Kerst gourmet recept ideeën

Met kerst gourmetten: kleine pannetjes, groots genieten!

Ga je gourmetten met kerst, kies dan eens niet automatisch voor vlees, stokbrood en salade. Nee, dit jaar bereiden we een culinair kerstmenu in de pannetjes! De kerstgourmet-recepten van Boodschappen bieden genoeg inspiratie om je gasten te verrassen met een anders-dan-anders gourmetsessie.

Wat dacht je van gemarineerde garnalen, kip met chilisaus en ricottapannenkoekjes toe? Maak er wat frisse salades bij en klaar is je culinaire kerst-gourmetmenu. Op zoek naar vegetarische gourmet recepten? De frittata met courgette is gegarandeerd een succes. Nooit geweten dat je uit zulke kleine pannetjes zoiets lekkers kon toveren…

Gourmet ideeën voor kerst

Gourmetten met kerst is altijd een goed idee. Wie is er niet mee opgegroeid? Heerlijk lang tafelen met vrienden en familie en zelf bepalen wat je eet. Gourmetten is extra leuk als je er de tijd voor neemt, bijvoorbeeld met kerst! Het is namelijk een vorm van slow cooking. Veel wachten en ondertussen gezellig kletsen met vrienden of familie. Een voordeel van gourmetten met kerst is dat je niet uren in de keuken staat om dingen voor te bereiden. En gourmetten met kinderen is bovendien extra leuk. Zij kunnen koken in hun eigen pannetjes.

Luxe gourmet recepten

Op deze pagina doe je gourmet ideeën op voor je kerstmenu. Of dat nu luxe gourmet recepten zijn of juist gourmet recepten met vis, gourmet recepten met vlees of vegetarische gourmet recepten. Probeer te variëren en met verschillende gourmet recepten en er zit voor iedereen wel iets bij dat hij of zij lekker vindt. Het klassieke beeld van gourmetten is natuurlijk wel bekend: vlees, vis, groenten, stokbrood met kruidenboter en – niet te vergeten – een pannenkoekje als dessert. Maar je hebt zoveel meer mogelijkheden! Bekijk hier alle gourmet ideeën.

Kerstvoorgerechten
Kerstvoorgerechten

Van amuses tot soep

Meer starters
Kersthoofdgerechten
Kersthoofdgerechten

Hét pronkstuk van het kerstdiner

Meer inspiratie
Kerstnagerechten
Kerstnagerechten

Desserts voor een grande finale

Meer desserts
Oud & nieuw
Oud & nieuw

Proost op een nieuw jaar!

Smaakvolle tradities