Kerstrecepten

Kerstrecepten

Klassieke kerst maaltijden voor iedereen

Met kerst kiezen we vaak voor klassiekers, voor gerechten die zich allang bewezen hebben. Dat kan van alles zijn: een traditionele kalkoen, een eigen familieklassieker of toch stoofpeertjes, maar dan met een twist.

De keuze is reuze: van easy gerechten die niet kunnen mislukken tot uitdagendere varianten en alles wat daar tussenin zit. Een mooie mix van vleesgerechten, visgerechten en gerechten zonder vlees of vis. Samen met Boodschappen fix jij ook dit jaar jouw ideale kerstmenu!

Natuurlijk geven we ook tips om bij al die lekkere gerechten de juiste wijnen te schenken. En omdat al dat lekkere eten een mooi decor verdient, laten we je zien hoe je een sfeervolle kersttafel dekt. Zo wordt kerst één groot feest!

Kerstmenu ideeën voor thuis

Weet jij al welk kerstmenu je dit jaar klaar gaat maken? Op deze pagina vind je een heleboel kerstrecepten waar je je gasten echt mee kunt verrassen. Lekkere, simpele kerstmenu’s met gerechten die iedereen lekker vindt. Je hoeft heus geen uren in de keuken te staan om een lekker kerstmenu te bereiden. Met deze inspiratie tover jij in een handomdraai een heerlijk kerstmenu voor thuis op tafel. Eet smakelijk!

Voorgerechten

Op zoek naar lekkere kerst voorgerechten? Op deze pagina doe je inspiratie op. Ga je dit jaar voor soep, een amuse of een groter voorgerecht?

Naar alle recepten

Hoofdgerechten

varkensrollade

Bij het samenstellen van je kerstdiner vormt het hoofdgerecht meestal het uitgangspunt. Op deze pagina vind je voor ieder wat wils!

Bekijk alle recepten

Bijgerechten

Ook aardappels en groenten dossen zich graag uit voor kerst. Trek ze eens een net iets luxer jasje aan dan normaal. Veel werk? Niet met onze recepten.

Naar alle recepten

Nagerechten

Heeft iedereen nog ruimte voor een toetje? Dat is te hopen, want met deze kerstnagerechten van Boodschappen sluit je het diner in stijl af.

Bekijk alle recepten

Wereldse kerst

Er zijn zo veel verschillende landen en gebieden waar kerst wordt gevierd. Elk van die plekken heeft zijn eigen tradities en gebruiken, ook op culinair gebied. En dat biedt mogelijkheden om deze andere culturen naar jouw eigen keuken te halen.

Ga mee op culinaire wereldreis en ontdek de lekkerste kerstrecepten en de meest bijzondere kersttradities. Soms zijn die ingetogen, soms uitbundig, af en toe klassiek, dan weer vernieuwend. Bekijk alle kerstmenu’s uit verschillende landen!

Bekijk de kerstmenu's uit alle windstreken

Kies je kerstmenu!

Wat eten we met kerst? Het is dé vraag die in december menige familie-app in z’n greep heeft. Daarom heeft Boodschappen een aantal kerstmenu’s ontwikkeld die de keuze een stuk makkelijker maken. Van een klassiek menu voor een groot gezelschap (iedereen maakt een gang!) tot een snel kerstmenu voor twee: voor iedereen zit er iets tussen. Zo weet je zeker dat je niet te veel maakt, dat de smaken bij elkaar passen en dat je de kerststress buiten de deur houdt. Fijne feestdagen!

Classics

recept kip cranberry kerst
Classic kerstmenu

Gourmetten

Gourmet recepten voor kerst

Voor de topkok

Aan de slag

Kidsfavoriet

Lekker voor de kids!

Vis op je bord

Lekker menu met vis!

Lekker vega

vegetarisch kerstmenu pompoen met geitenkaas
Vegetarisch kerstmenu

Zo klaar

voorgerecht kerst recept
Snel op tafel!

Alle kerstmenu's

Naar alle kerstmenu's

Stijl je kerst

Klik op de iconen voor inspiratie

Kooktechnieken
Kooktechnieken

Zo maak je het bord op als een pro

Bekijk de stappen
Kerstdecoratie
Kerstdecoratie

Maak dit jaar eens zelf kerstversiering met onze tips

Aan de slag!
Zelfmaak kerstcadeaus
Zelfmaak kerstcadeaus

Leuk om te geven, lekker om te krijgen

Do it yourself!
Foodfotografie
Foodfotografie

Zó maak je de mooiste foto's van je kerstgerechten!

Bekijk de tips