Kerstrecepten

Kerstrecepten

Klassieke kerst maaltijden voor iedereen

Met kerst kiezen we vaak voor klassiekers, voor gerechten die zich allang bewezen hebben. Dat kan van alles zijn: een traditionele gevulde kalkoen, een eigen familie-klassieker of toch stoofpeertjes, maar dan met een twist.

Een mooie mix van vlees-gerechten, vis-gerechten en vegetarische kerstgerechten. Samen met Boodschappen fix jij ook dit jaar jouw ideale kerstmenu! Natuurlijk geven we ook tips om bij al die lekkere gerechten de juiste wijnen te schenken. En omdat al dat lekkere eten een mooi decor verdient, laten we je zien hoe je een sfeervolle kersttafel dekt. Zo wordt kerst één groot feest!

Voorgerechten

voorgerecht kerst

Op zoek naar lekkere kerst voorgerechten? Op deze pagina doe je inspiratie op. Ga je dit jaar voor soep, een amuse of een groter voorgerecht?

Naar alle kerst voorgerechten

Hoofdgerechten

Bij het samenstellen van je kerstdiner vormt het hoofdgerecht meestal het uitgangspunt. Voor welk pièce de résistance ga jij dit jaar? Van Wellington tot pie: hier vind je voor ieder wat wils!

Bekijk alle kerst hoofdgerechten

Bijgerechten

kerst bijgerecht

Ook aardappels en groenten dossen zich graag uit voor kerst. Trek ze eens een net iets luxer jasje aan dan normaal. Veel werk? Niet met onze recepten.

Naar alle kerst bijgerechten

Nagerechten

kerst nagerecht

Heeft iedereen nog ruimte voor een toetje? Dat is te hopen! Want met de kerstnagerechten van Boodschappen – van makkelijk tot uitgebreid – sluit je het diner in stijl af.

Bekijk alle kerst nagerechten

Het kerst magazine ligt nu in de winkel

Natuurlijk staat Boodschappen boordevol inspirerende recepten: van makkelijke, maakbare en toch chique gerechten voor het kerstdiner, lekkere recepten voor de gourmet tot zelfgebakken lekkers voor bij de koffie. Begin de kerstdagen met een zelfgemaakt kerstontbijt of -brunch voor de hele familie.

Proost op het nieuwe jaar met cocktails en champagne en maak zelf lekkere hapjes. Het hoeft niet moeilijk te zijn! Oliebollen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Het nieuwe jaar begin je gezond met zelfgemaakte smoothies.

Maar dat is nog lang niet alles. Allerlei bevlogen professionals vertellen je over hun werk en over wat er op hun vakgebied speelt rondom kerst. Ze geven je meteen de beste insidertips. Of het nu gaat om cocktails, muziek of tafelstyling, je kunt er op een laagdrempelige manier thuis mee aan de slag. So easy!

Bekijk het kerst magazine

Kies je kerstmenu

Wat eten we met kerst? Het is dé vraag die in december menige familie-app in z’n greep heeft. Daarom heeft Boodschappen een aantal kerstmenu’s ontwikkeld die de keuze een stuk makkelijker maken. Van een klassiek menu voor een groot gezelschap (iedereen maakt een gang!) tot een snel kerstmenu voor twee: voor iedereen zit er iets tussen. Zo weet je zeker dat je niet te veel maakt, dat de smaken bij elkaar passen en dat je de kerststress buiten de deur houdt. Fijne feestdagen!

Classics

recept kip cranberry kerst
Classic kerstmenu

Gourmetten

gourmet
Gourmet recepten voor kerst

Zo klaar

Snel op tafel!

Kidsfavoriet

Lekker voor de kids!

Vis op je bord

Lekker menu met vis!

Lekker vega

Vegetarisch kerstmenu

Voor de topkok

Aan de slag

Alle kerstmenu's

Naar alle kerstmenu's
 

Stijl je kerst

Klik op de iconen voor inspiratie

Kooktechnieken
Kooktechnieken

Zo maak je het bord op als een pro

Bekijk de stappen
Kerstdecoratie
Kerstdecoratie

Maak dit jaar eens zelf kerstversiering met onze tips

Aan de slag!
Zelfmaak kerstcadeaus
Zelfmaak kerstcadeaus

Leuk om te geven, lekker om te krijgen

Do it yourself!
Foodfotografie
Foodfotografie

Zó maak je de mooiste foto's van je kerstgerechten!

Bekijk de tips