High tea recepten

High tea recepten

De lekkerste recepten voor de high tea

Eindeloos tafelen, genieten van zoete én hartige snacks en liters thee drinken. De high tea is een typisch Engels tafereel, dat in Engeland zelf de afternoon tea wordt genoemd. Scones met clotted cream kunnen niet ontbreken, evenals sandwiches met zalm. Maak zelf de lekkerste muffins en mini quiches om je high tea compleet te maken. Hier vind je inspiratie voor de lekkerste high tea recepten!

Hartige hapjes bij de high tea

Het leuke van een high tea is dat je zoete én hartige hapjes kunt maken. Zo zit er voor iedereen wel wat lekkers tussen! Ben je op zoek naar inspiratie voor hartige hapjes voor bij de high tea? Je kunt in plaats van zoete muffins ook hartige muffins maken, zoals deze spinaziemuffins met tomaat en mozzarella. Sandwiches mogen ook niet ontbreken tijdens de high tea. Ga voor een klassieke clubsandwich met gerookte kip en avocado, of steel de show met een hartige sandwich taart. Ook lekker en weer eens wat anders: pita met gerookte zalm!

 

 

Zelf scones maken

scones maken

Het ultieme high tea recept? Scones natuurlijk! Scones met clotted cream horen bij een high tea en het is heel makkelijk om zelf scones te maken. Scones zijn van origine Schotse broodjes, die vroeger ‘scons’ werden genoemd. Traditioneel eet je scones met clotted cream, maar scones zijn ook erg lekker met zelfgemaakte jam. Wil jij eens wat anders dan de traditionele scones? Ga dan voor de zalmscones met mierikswortel. Lekker!

Tip: scones met gedroogd fruit
Lekkere gebakjes
Lekkere gebakjes

Bakkers klaar, bakken maar!

Klik hier en maak ze ook
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten