pompoen kaasfondue recept

Halloween recepten

Griezelig lekkere recepten

Trick or treat! Het Amerikaanse griezelfeest Halloween wordt steeds populairder in Nederland! Maak je eigen uitgeholde pompoen, griezelige traktaties en Halloween snacks. Op deze pagina vind je alle Halloween inspiratie die je zoekt. Wat dacht je van zelfgemaakte bottenkoekjes, een uitgeholde pompoen voor je kaasfondue, of bloempot cakejes met wormen?

Halloween pompoen maken

pompoen maken

Bij Halloween hoort een uitgeholde pompoen, nietwaar? Een leuk knutselmoment met de kinderen en het staat gezellig (en griezelig!) in de tuin. De perfecte pompoen om te gebruiken is een pompoen die beginnend rijp is. Dan is de schil hard, maar kun je het vruchtvlees er makkelijk uithalen. Snijd de bovenkant er vanaf en begin met uithollen. Gebruik hiervoor een meloenschep of een ijsschep. Gooi het vruchtvlees en de pitten zeker niet weg, want je kunt hier nog lekkere pompoenjam van maken bijvoorbeeld. Happy Halloween!

Pompoensoep maken

pompoensoep recept

Pompoenen horen nu eenmaal bij Halloween. Extra leuk om weer eens zelf pompoensoep te maken dus. En dat doe je eigenlijk in een handomdraai. Binnen no time staat er zelfgemaakte pompoensoep op tafel! Extra leuk is deze pompoenkoets met pompoensoep. Leuk om te maken en het ziet er ook nog eens leuk uit op tafel! Hou je van gember? Dan is deze pompoensoep met gember echt iets voor jou. Of geef er een draai aan door er chorizo en speculaascroutons bij te serveren. Tip: serveer kaaskoekjes bij de pompoensoep!

Recept: pompoensoep met kaaskoekjes
Borrelhapjes
Borrelhapjes

Een tafel vol hapjes is altijd een goed idee

Meer recepten voor de borrelpl...
Oranje kanjer
Oranje kanjer

Van hartig tot zoet

Meer met pompoen