bbq

BBQ vis recepten

Vis grillen op de barbecue

Vis speelt bij de barbecue minder vaak de hoofdrol dan vlees, maar waarom eigenlijk? De meeste vissoorten liggen supersnel op je bord en zijn licht verteerbaar. Combineer ze met smaakmakers als citroen en verse kruiden en je hebt een perfect zomermaal! Dus: reserveer snel een plekje op je barbecue en geniet van versgegrilde vis.

Vis grillen, zo doe je dat!

vis grillen op de barbecue met citroen

Vis direct op het barbecuerooster leggen is meestal geen succes, dan plakt het vast en valt het uit elkaar. Kies liever voor een van de volgende methoden:

  • Verpak de vis in aluminiumfolie. Voordeel is dat je meteen wat smaakmakers als citroen, groene kruiden en zout en peper kunt toevoegen.
  • Gebruik een speciale visklem of een barbecueplankje.
  • Barbecuevis die je in de supermarkt hebt gekocht, ligt vaak op een aluminium schaaltje. Zet de vis met schaaltje en al op het rooster.
  • De meeste vissoorten hoeven maar een paar minuten per kant te garen. Laat zeker niet te lang liggen, want dan wordt je vis droog.
Recept: zalmforelpakketje met tomaat en dille

Zalm op de bbq

zalm bbq

Zalm is een van de vissoorten die je prima rechtstreeks op de bbq kunt leggen. Vooral als je kiest voor zalm met huid, want de huid houdt de vis goed bij elkaar. Smeer de zalm in met een beetje olie en leg deze met de huidkant op de barbecue. Draai na een paar minuten om en gril nog even aan de andere kant. Als de zalm mooi rosé is van binnen, is hij perfect!

Bij een spiesje met vis kun je een takje rozemarijn of stengel citroengras als spiesje gebruiken. Dat geeft meteen een heerlijke smaak af.

Tip: vispakketje van de barbecue

Vis roken op de bbq

visspiesen van de barbecue met garnalen

Heb je een barbecue met deksel, dan kun je vis roken. Verse makreel is hier bij uitstek geschikt voor. Laat de vis eerst even een uurtje of twee zwemmen in een pekelbadje. Leg in de barbecue alle briketten aan één kant. De vis komt aan de andere kant te liggen en kan zo langzaam garen. Strooi een handje houtsnippers over de briketten, daar krijg je die typische rooksmaak van. Doe het deksel dicht en gaar de vis in ongeveer een halfuurtje gaar. Vooral snippers van eikenhout zijn erg lekker bij vis, maar je kunt ook kiezen voor beuken- of acaciahout.

Mosselen op de bbq

In de categorie supersnel & supersmakelijk: mosselen van de barbecue! Je kunt ze gewoon rechtstreeks op het rooster leggen, of doe ze in een vuurvaste mosselpan die je op de barbecue zet. Rooster ze twee tot drie minuten per kant tot ze opengaan. Lekker met kruidenboter of met venkel en chorizo.

Snackgroente
Snackgroente

Om lekker door te eten

Groente grillen
Salades bij de bbq
Salades bij de bbq

Salades vol kleur, vitamines en frisheid

Meer salades
Sauzen en marinades
Sauzen en marinades

De ultieme smaakmakers

Gerechten met extra smaak
Alles voor de barbecue
Alles voor de barbecue

Meer van het rooster

Lekkere bbq-recepten