salade recepten voor bij de barbecue

Frisse salades voor erbij

Salades vol kleur, vitamines en frisheid

Bij menig barbecue is de salade als eerste op. En dat is niet zo vreemd, want salades bij de barbecue staan garant voor een heerlijk fris en knapperig accent. Veel salades kun je de dag van tevoren al maken. Heeft je barbecue een iets spontaner karakter? Maak dan gewoon gebruik van het barbecuerooster om ter plekke een smakelijke salade samen te stellen. Ook ideaal als de andere salades alweer op blijken te zijn…

Frisse tegenhanger

regenboogsalade met pitten recept

Een zelfgemaakte coleslaw hoort er zeker bij! De frisse dressing op basis van mayonaise en zuivel is een mooie tegenhanger bij vlees. Traditioneel wordt coleslaw gemaakt van witte kool, maar je kunt ook spitskool gebruiken. Of ga voor deze regenboogvariant! Tip: maak de salade een dag van tevoren, zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.

Salade à la minute

salade met watermeloen ananas en zalm van de barbecue

Spontane barbecue? Dan heb je geen tijd om vooraf nog een salade te maken. Geen nood, dat kan ook gewoon tijdens het barbecueën zelf. Wat dacht je van een fruitsalade met geroosterde stukken watermeloen, ananas en geitenkaas? Doordat je het fruit roostert, smaakt het nog intenser en zoeter dan normaal.

Ook lekker: Salade Niçoise

Sla je slag

sla roosteren op de barbecue recept

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wist je dat het heel lekker is om sla te roosteren op de barbecue? Vooral stevige slakroppen die je gemakkelijk doormidden kunt snijden, zoals little gem of ijsbergsla, zijn er heel geschikt voor. Besprenkel ze met een beetje olie, zorg dat de barbecue niet te heet is en leg ze met de snijkant op het rooster. Draai na een paar minuten nog even om. Na het roosteren kun je de sla besprenkelen met azijn of een dressing. Strooi er ook eens wat kaas of nootjes over.

Recept: salade met gerookte kip en meloen

Hou het fris

Zet je je verse salade in de zon, dan verpietert hij snel. Maar ja, je koelkast ligt vol met vlees, vis en drankjes… Gelukkig is er een handig trucje om je salade ook buiten de koelkast goed koud te houden: zet de saladeschaal in een grotere schaal die je vult met water en ijsblokjes. Vul eventueel tussendoor bij met nieuw ijs.

Broodje barbecue
Broodje barbecue

Het lekkerste brood van het rooster

Brood van de grill
Gegrilde vis
Gegrilde vis

Leg net zo makkelijk vis als vlees op het rooster

Meer vis van de barbecue
Snackgroente
Snackgroente

Om lekker door te eten

Groente grillen
Alles voor de barbecue
Alles voor de barbecue

Geen zomer zonder barbecue!

Tips & tricks