brood bbq

BBQ brood recepten

Het lekkerste brood van de barbecue

Stokbrood met kruidenboter? Check. En een broodje hamburger behoort ook tot het standaardrepertoire. Maar wees eens creatief en bak je eigen brood op de barbecue. Want er gaat weinig boven versgebakken brood. Vooral als het nog warm is! Je oven en broodrooster kunnen de deur wel uit.

frans stokbrood

Afbakbroodjes van de bbq

Voor afbakbrood, zoals stokbrood of Turks brood, hoef je echt niet speciaal de oven aan te zetten. Je kunt ze ook prima op de barbecue afbakken. Gebruik wel een barbecue met deksel. Na een minuut of tien is het brood heerlijk knapperig en goudbruin. Extra lekker: voeg vooraf beleg toe, zodat het in het brood smelt. Maak inkepingen in het stokbrood en vul die met kruidenboter, of beleg het Turks brood met mozzarella, pesto en zongedroogde tomaatjes.

Ook lekker: olijvenbroodjes met tzatziki

Broodje hamburger van de bbq

Niet alleen de hamburger, ook de broodjes worden een stuk lekkerder als je ze op het barbecuerooster legt. Heb je geen zin om ze zelf te maken, kies dan voor het gemak van kant-en-klaar. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster beide kanten tot de broodjes warm, goudbruin en knapperig zijn. Eet je liever niet te veel koolhydraten of volgt er iemand een glutenvrij dieet? Vervang de broodjes dan eens door portobello’s. Die mag wel iets langer op de barbecue blijven liggen, een kwartiertje ongeveer. Snijd eerst het steeltje eraf en verwijder de sporen.

Recept: burger met naanbrood

Tosti van de bbq

Ben je niet bang voor een beetje gesmolten kaas op het rooster? Maak dan eens een tosti van de bbq! Ook fijn als je rond lunchtijd zin krijgt om te barbecueën. Snijd een witte boterham schuin doormidden en kies je favoriete beleg, zoals: kaas, ham, kipfilet tonijn, zongedroogde tomaatjes of reepjes paprika. En die kaas? Zorg gewoon dat die niet uit het brood steekt, dan hoef je je daar geen enkele zorgen om te maken.

Lekker: tosti met makreel

Zelf flatbread maken

Flatbread is, de naam zet het al, heel plat. Dat maakt het heel geschikt om op de barbecue te bakken, ook als je barbecue geen deksel heeft. Maak vooraf deeg en bewaar het in de koelkast. Je kunt een paar varianten maken door er verschillende kruiden doorheen te mengen. Dit Italiaanse flatbread is bijvoorbeeld een echte aanrader! Serveer het brood met een frisse yoghurtdip.

Recept: flatbread met courgette en geitenkaas
Salades bij de bbq
Salades bij de bbq

Salades vol kleur, vitamines en frisheid

Meer salades
Snackgroente
Snackgroente

Om lekker door te eten

Groente grillen
Gegrilde vis
Gegrilde vis

Leg net zo makkelijk vis als vlees op het rooster

Meer vis van de barbecue
Alles voor de barbecue
Alles voor de barbecue

Meer van het rooster

Lekkere bbq-recepten