Spiesen en burgers op de barbecue

Spiesen en burgers op de barbecue

De leukste ideeën voor op het rooster

Ooit een barbecue meegemaakt zonder burger of spies? Nee toch? Natuurlijk hoeft het dan niet per se om vlees te gaan. Want het mooie is: eigenlijk alles kan tussen zo’n broodje of aan zo’n spies. Vis, vlees, groente en fruit – het is maar net waar je zin in hebt. Je kunt er al je culinaire creativiteit in kwijt! Hier vind je de lekkerste recepten voor barbecue spiesen!

Perfecte topping

spiesen van de barbecue recepten

Burger aan beide kanten bruin gebakken? Laat ‘m nog een minuutje op de barbecue liggen om af te maken met de perfecte topping. Nog even goed verwarmen en je burger kan meteen door naar het broodje! Kies bijvoorbeeld een van de volgende toppings, of stel zelf je favoriete combi samen:

  • een plak (cheddar)kaas
  • een schijf ananas
  • een in ringetjes gesneden jalapeñopeper
  • uienringen
  • een paar plakjes avocado
  • gegrilde plakken aubergine
Recept: super vegaspiesen

Eetbaar stokje

spies van de barbecue gerecht

Gebruik eens eetbare ‘stokjes’ voor je spiesjes, in plaats van houten satéprikkers. Die eetbare varianten geven ook nog extra smaak aan je vlees of vis! Verwijder bijvoorbeeld de blaadjes van een takje rozemarijn en prik het takje door stukjes vis of lamsvlees. Een stengel limoengras kun je gebruiken als spies voor kip of vis. Tip: leg deze spiesjes op een stukje aluminiumfolie, want ze vallen bij het draaien wel wat eerder uit elkaar.

Alles op een stokje

visspies met ananas van de barbecue recept

Bij sjasliek denk je waarschijnlijk aan een spiesje met groente en gemarineerd varkensvlees, maar eigenlijk valt al het vlees dat je aan een spiesje rijgt onder die noemer: lam, varken, rund of kip. Je kunt sjasliek kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is ook niet moeilijk. Let dan wel op dat je het vlees en de groente in even grote blokjes snijdt. Als de barbecue te heet is, wil het nog weleens gebeuren dat de groente aanbrandt terwijl het vlees nog niet gaar is. Dit los je eenvoudig op door aparte spiesjes met alleen groente en vlees te maken en ze pas na het roosteren te mengen op je bord.

Lekker: Visspies met ananassalsa
Broodje barbecue
Broodje barbecue

Het lekkerste brood van het rooster

Brood van de grill
Sauzen en marinades
Sauzen en marinades

De ultieme smaakmakers

Gerechten met extra smaak
Barbecue-grillmenu
Barbecue-grillmenu

Geniet 4 gangen in de tuin

De vier gerechten
Alles voor de barbecue
Alles voor de barbecue

Meer van het rooster

Lekkere bbq-recepten