Overige video's

Gele moksi alesi
Gele moksi alesi
(6)

Gele moksi alesi

Moksi alesi betekent gemengde rijst en is een Surinaams rijstgerecht en kun je op heel veel verschillende manieren bereiden. Blijft er wat over? Deel het met de buren!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1160 kcal
Koolhydraten 125 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
15 g
Vezels 5 g
Zout 3,9 g

Bereiden

  1. Verhit de helft van de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg het bouillonpoeder, de tomaten en peper naar smaak toe en bak 2 minuten. Schep de makreel erdoor en giet de kokosmelk erbij.
  2. Was de rijst in een zeef en voeg met de kurkuma toe aan de pan. Schenk heet water erbij tot alle ingrediënten ruim onder staan en roer door. Kook onafgedekt circa 10 minuten.
  3. Schep de zalm en garnalen erdoor. Dek de pan af en stoom op de laagste stand circa 15 minuten. Roer af en toe om, tot de rijst droog is. Meng intussen de komkommer met de azijn en suiker. Verhit de rest van de olie en bak hierin de banaan. Serveer het rijstgerecht met de zoetzure komkommer en gebakken banaan.

Bereidingstip

Serveer gebakken kipkarbonades of drumsticks bij dit gerecht.

Zin in meer groente? Kouseband, snijbonen of sperziebonen zijn lekker bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1160 kcal
Koolhydraten 125 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
15 g
Vezels 5 g
Zout 3,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.