Overige video's

Gele curry met zoete aardappel, pastinaak en linzen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 118 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 17 g
Zout 1,5 g

Bereiden

  1. Kook de rijst. Fruit intussen de currypasta in een wok of hapjespan een paar minuten op een lage stand.
  2. Voeg de plakken zoete aardappel en alle groenten toe. Roerbak enkele minuten en voeg dan de kokosmelk toe.
  3. Stoof de groentecurry afgedekt op middelhoge stand in circa 8 minuten gaar. Voeg de linzen en limoensap naar smaak toe en laat nog 2 minuten langer sudderen.
  4. Bestrooi de curry vlak voor het serveren met de bosui en koriander. Serveer met de rijst en (cassave)kroepoek.

Bereidingstip

Vastkokende aardappels en bloemkool zijn een prima vervanger voor de zoete aardappels en pastinaak. Vervang de linzen eens door kikkererwten en/of bestrooi de curry (voor extra eiwitten) met ongezouten cashewnoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 118 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 17 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Caroline 09-03-2020
Hoeveelheden en tijden kloppen niet. Uiteindelijk 400 ml kokosmelk plus extra water gebruikt en 20 minuten laten stoven. Ook alle groente veel kleiner gesneden. Nog steeds extreem pittig, voor mij te, terwijl ik van pittig houd. De smaak is wel lekker.