Overige video's

Gele curry met ei
Gele curry met ei
(12)

Gele curry met ei

Dit gerecht staat heel snel op tafel en is dus ideaal als recept voor doordeweeks. In 15 minuten geniet jij van je vegetarische gele curry met wokgroenten en ei!
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
17 g
Vezels 9 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Kook de rijst. Kook de eieren circa 6 minuten.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Pel de eieren en halveer ze. Schep de rijst in kommen, serveer de curry erbij en leg 2 halve eieren erop. Garneer naar smaak met de rode peper en koriander.

Bereidingstip

Serveer naanbrood bij dit recept in plaats van rijst.

Als je voor deze curry kant-en-klare currypasta uit een potje neemt, staat dit gerecht zo op tafel. Maar wist je dat je haast net zo snel gebruik kunt maken van zelfgemaakte currypasta? Maak een voorraadje in het weekend en bewaar maximaal 2 weken in een brandschoon potje in de koelkast of vries in kleine porties in. Kies bijvoorbeeld voor een zelfgemaakre milde currypasta (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
17 g
Vezels 9 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Margot 26-07-2022
Heel fijn recept, makkelijk om te maken. Ik ben een groente eter maar kan me voorstellen dat er door anderen iets meer rijst bijgemaakt kan worden. Heb er ook geen zout en peper meer aan toegevoegd. Heerlijk om te eten zeker voor herhaling vatbaar ✨
Margot
26-07-2022
Heel fijn recept, makkelijk om te maken. Ik ben een groente eter maar kan me voorstellen dat er door anderen iets meer rijst bijgemaakt kan worden. Heb er ook geen zout en peper meer aan toegevoegd. Heerlijk om te eten zeker voor herhaling vatbaar ✨
Lees meer