Overige video's

Gekruide zalm met gestoofde zuurkool

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Hoofdingrediënten Zuurkool (21) Zalmfilet (157)

Bereiden

  1. Leg de zuurkool in een pan met de spekjes, 1 theelepel komijnzaad en de wijn en breng aan de kook. Zet de warmtebron laag, leg een deksel op de pan en stoof de zuurkool circa 15 minuten op een lage stand.
  2. Plet ondertussen het koriander-, mosterd en venkelzaad met de rest van de komijn in een vijzel en meng met het uienpoeder. Wrijf de stukken zalm in met dit kruidenmengsel en laat circa 15 minuten intrekken.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm circa 4 minuten per kant tot beide kanten bruin zijn en een knapperig korstje hebben.
  4. Serveer de zalm op de zuurkool en bestrooi met de koriander. Lekker met gekookte aardappels.

Variatie

Kun je de kruiden niet als zaadjes vinden? Je kunt ze vervangen door 1/2 theelepel komijn-, koriander- of venkelpoeder. Of wrijf de zalm eens in met 1,5 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder. Vervang het uienpoeder door 1 theelepel geraspte of fijngehakte ui.

Wijnadvies

De Green Grüner Veltliner is een heerlijke begeleider van dit zalm-zuurkoolgerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Hoofdingrediënten Zuurkool (21) Zalmfilet (157)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.