Overige video's

Gekruide groentenstoof met amandelrijst

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst, giet deze af en laat iets afkoelen.
  2. Kook de venkel met de sperziebonen en de wortel 5 minuten. Giet deze af, vang het kookvocht op, spoel koud water over de groenten en laat goed uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de koriander en peterselie en de komijn, de paprikapoeder en de gember toe en roerbak 3 minuten.
  4. Voeg de sperziebonen en venkel toe, eventueel met een scheutje kookvocht, en stoof zachtjes 10 minuten.
  5. Rooster intussen voor de rijst in een droge hete wok de geschaafde amandelen. Schep ze uit de wok.
  6. Verhit de wokolie en roerbak hierin de rijst 2-3 minuten. Schep de amandelen en kaneel erdoor.
  7. Serveer de groentenstoof bestrooid met de rest van de koriander en peterselie bij de amandelrijst.

Variatie

Leg witte druiven op de rijst. Vervang venkel door repen spitskool of blokjes knolselderij.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.