Overige video's

Gekruide geroosterde radijsjes

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 2,1 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de radijsjes schoon en laat een klein steeltje eraan zitten. Houd het loof apart.
  2. Pers een helft van de sinaasappel uit en snijd de andere helft in plakjes. Meng de olijfolie met het sinaasappelsap, de ras el hanout en 1 theelepel grof gemalen zeezout.
  3. Verdeel de radijsjes over een bakplaat en besprenkel met het oliemengsel. Rooster de radijsjes circa 12 minuten in het midden van de oven en schep ze om.
  4. Leg de ham er aan een kant bij en rooster nog circa 3 minuten. Hak intussen het radijsloof iets fijner.
  5. Bestrooi de radijsjes met het loof en serveer met de krokante ham en plakken sinaasappel.

Bereidingstip

Maak zelf ras el hanout. Meng 1 theelepel gemberpoeder met 1 theelepel kardemompoeder, 1 theelepel kurkuma (koenjit), 2 theelepels paprikapoeder, 3 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel komijnpoeder (djinten) en 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar).

Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 2,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.