Overige video's

Gekaramelliseerde vijgen met sinaasappel en laurier

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 130 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Honing (617) Sinaasappel (276)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de vijgen in een ovenschaal. Meng de honing met de wijn, sinaasappelrasp, -sap en laurier en giet over de vijgen.
  2. Rooster afgedekt circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie als de vijgen nog niet zacht genoeg zijn en rooster nog circa 10 minuten tot de saus is ingedikt en de vijgen iets karamelliseren.
  3. Serveer warm, bijvoorbeeld bij een rijstdessert met gehakte pistachenootjes.

Wijnadvies

De zoete smaak van dit gerecht past goed bij Sea Lord Tawny Port.

Voedingswaarde p.p.
Energie 130 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Honing (617) Sinaasappel (276)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.