Overige video's

Gekaramelliseerde venkel met peer en roomijs

Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Print

Voorbereiden

Breng de wijn met het vanillestokje aan de kook. Schil intussen de peren dun en laat de steeltjes eraan zitten. Snijd de peren in de lengte door en schep met een klein lepeltje het klokhuis eruit. Leg de halve peren in de warme wijn en schakel de warmtebron uit. Laat de peren 30 minuten marineren.

Bereiden

  1. Schaaf de venkelknollen in dunne plakken. Verhit de boter in een (hapjes)pan met dikke bodem en bak hierin de venkel circa 10 minuten op een lage stand tot deze zachter is en wat kleur krijgt.
  2. Voeg de honing en een snufje zout toe en en laat de venkel in 5-8 minuten karamelliseren in de honing. Schep af en toe om. Laat de venkel afkoelen tot lauwwarm en schep de citroenrasp erdoor.
  3. Verdeel de gekaramelliseerde venkel over 4 diepe borden. Neem de peren uit de wijn en leg ze met de holle kant naar boven erop.
  4. Leg een bol roomijs in de holte van elke peer en garneer met wat venkelgroen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.