Overige video's

Gekaramelliseerde uien-tarte Tatin

4 gemiddeld lunch, voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
23 g
Vezels 3 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten Honing (654) Bladerdeeg (93)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in kwarten. Verhit de boter in de ovenvaste koekenpan. Voeg vervolgens de honing, tijmblaadjes, azijn, 50 ml water en een snuf zout toe en roer kort door.
  2. Leg de uien in een mooi patroon in de pan en laat afgedekt circa 10 minuten pruttelen op een lage stand.
  3. Bak intussen in een andere koekenpan de spekblokjes knapperig. Meng de peterselie met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwijder het deksel van de pan en bak nog even op middelhoge stand tot de uien beginnen te karamelliseren. Schud de pan af en toe voorzichtig om aanbranden te voorkomen. Voeg de spekjes toe.
  5. Leg het bladerdeeg voorzichtig op de pan en duw de randen naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  6. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat de pan even afkoelen. Leg vervolgens een bord erop en keer de taart voorzichtig om. Serveer met de crème fraîche.
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
23 g
Vezels 3 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten Honing (654) Bladerdeeg (93)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.