Overige video's

Gekaramelliseerde pompoen met ahornsiroop en walnoten
Gekaramelliseerde pompoen met ahornsiroop en walnoten
(0)

Gekaramelliseerde pompoen met ahornsiroop en walnoten

Hoe lekker ziet dit dessert met gekaramelliseerde pompoen eruit? Typisch Amerikaans door de ahornsiroop. Dat wordt smullen!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
17 g
Vezels 3 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de pompoen in 8 parten en verwijder de zaden. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de pompoen circa 5 minuten op middelhoge stand. Laat bruin worden zonder te bewegen. Keer de parten om en voeg de rest van de boter toe. Bak in circa 5 minuten goudbruin.
  2. Giet de wijn en sojasaus erbij en bak circa 15 minuten verder in de oven, tot de pompoen zacht en gaar is. Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  3. Giet de room bij de pompoen en bak nog 10 minuten in de oven. Giet de helft van de ahornsiroop erover en bak nog 5 minuten. Bestrooi eventueel met de rode peper en de walnoten. Giet de rest van de ahornsiroop erover.

Bereidingstip

Vervang de ahornsiroop door keukenstroop.

Bak de pompoen met de wijn en sojasaus een dag van tevoren. De smaken trekken er dan nog beter in en zo is het gerecht vanaf stap 3 binnen 15 minuten klaar.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
17 g
Vezels 3 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.