Overige video's

Geitenricotta met maanzaad en sesam

4 gemiddeld amuse, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Pureer de bieslook met de olie en een snufje zout met een staafmixer helemaal fijn en laat circa 10 minuten staan. Klop intussen de geitenkaas en ricotta met een mixer in een paar minuten tot een luchtige roomkaas. Breng op smaak met een vleugje (witte) peper.
  2. Meng het maan- en sesamzaad op een bord. Vorm met 2 dessertlepels quenelles van de kaas en schep ze door de zaadjes. Leg ze per 2 stuks op 4 borden.
  3. Giet de bieslookolie door een fijne zeef in een kommetje en druppel de groene olie op de borden. Garneer met sprieten bieslook.

Wijnadvies

Geitenkaas is een goede match met sauvignon blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.