Overige video's

Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
9 g
Hoofdingrediënten Gehakt (22) Spinazie (187)

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng het gehakt met de ui, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kneed dit door het gehaktmengsel.
  3. Vet je handen in met 1/2 eetlepel olijfolie en vorm van het gehakt rolletjes van circa 10 cm lang en 3 cm dik.
  4. Bak de gehaktrolletjes rondom in 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan in 8 minuten goudbruin en gaar.
  5. Roerbak intussen de spinazie in de rest van de olijfolie met knoflook, zout en peper.
  6. Leg de rolletjes in de pan en breek de eieren ertussen zodat de dooier heel blijft. Bak op een lage stand tot het eiwit net gestold is.
  7. Serveer het gerecht direct uit de pan met de gele rijst en de spinazie.

Variatie

Maak zelf gele rijst en voeg aan het kookwater van witte (snelkook)rijst 1 eetlepel kurkuma of kerriepoeder toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
9 g
Hoofdingrediënten Gehakt (22) Spinazie (187)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.