Overige video's

Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
12 g

Bereiden

  1. Meng het gehakt met de ui, 2 teentjes knoflook, het ei, de rozemarijn en de helft van de munt. Vorm er balletjes van en zet ze even in de koelkast.
  2. Kook de aardappels met zout gaar. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballetjes in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan.
  3. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe aan het bakvet en roer de mosterd erdoor. Kook tot de helft in. Voeg de gehaktballetjes weer toe.
  4. Kook de doperwten. Giet de aardappels af en maak er met de rest van de knoflook, de rest van de olie, zout en peper een luchtige puree van.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de aardappelpuree. Bestrooi de doperwten met de rest van de munt.

Variatie

Vervang rozemarijn door tijm. Neem tuinbonen in plaats van doperwten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.