Overige video's

Gehaktballen met madeirasaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
16 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144)

Bereiden

  1. Kneed het gehakt met de dadels, ui, ei, paneermeel, tijm, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen stevige gehaktballen van. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe.
  2. Bak de gehaktballen rondom bruin in de olie of het bakproduct. Voeg een klein scheutje water toe en gaar ze circa 20 minuten met het deksel op de pan.
  3. Verhit intussen de boter voor de saus en fruit hierin het sjalotje. Voeg de bloem toe en bak circa 2 minuten mee.
  4. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij. Maak de saus af met madeira, kookroom, zout en versgemalen peper. Serveer de gehaktballen met de saus. Lekker met rodekool of witlof.

Variatie

In plaats van dadels zijn vijgen ook lekker

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
16 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.