Overige video's

Gehakt met aubergine en couscous

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1035 kcal
Koolhydraten 101 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
18 g

Bereiden

  1. Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten.
  4. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul. Bereid intussen de couscous (zie verpakking).
  5. Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten door de couscous.
  6. Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen. Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de koriander erover.

Wijnadvies

We blijven bij het rood: Finca de Labarca Rioja tinto, maar ook Sunny Mountain Shiraz-Cabernet en Danie de Wet Pinotage

Voedingswaarde p.p.
Energie 1035 kcal
Koolhydraten 101 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.