Overige video's

Gehakt-cordon bleu met tuinkruidensaus
Gehakt-cordon bleu met tuinkruidensaus
(1)

Gehakt-cordon bleu met tuinkruidensaus

Cordon bleu. Klinkt luxe, is doordeweeks. Hoewel je er zelf heel makkelijk iets bijzonders van maakt. Bijvoorbeeld deze cordon bleu van gehakt!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
70 g
37 g
Vezels 1 g
Zout 2,4 g

Bereiden

  1. Kneed het gehakt met de broodkruim, ui, mosterd, paprikapoeder, zout en peper. Vorm 8 platte hamburgers ervan. Leg op 4 burgers een plak kaas en een plak ham. Leg de tweede gehaktschijf erop en druk de randen met een vork goed aan.
  2. Verhit de boter en olie en bak hierin de cordon bleus in 15-17 minuten goudbruin en gaar. Verwarm intussen voor de saus de bouillon en kookroom. Laat de roomkaas erin smelten en voeg de kruiden toe. Serveer de saus bij de cordon bleus. Lekker met gebakken aardappels en gegrilde courgette.

Bereidingstip

Vervang de ham in deze cordon bleu door katenspek of salami.

Vul de cordon bleu met komijnekaas in plaats van oude kaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
70 g
37 g
Vezels 1 g
Zout 2,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.