Overige video's

Gegrilde zoete aardappel met Mexicaanse paprikasalsa
Gegrilde zoete aardappel met Mexicaanse paprikasalsa
(15)

Gegrilde zoete aardappel met Mexicaanse paprikasalsa

Dit is wat je wil: zoete aardappel van de barbecue. Door zoete aardappels te grillen, worden ze lekker smeuïg, perfect in combinatie met de paprikasalsa.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Kook de aardappels circa 10 minuten in de schil. Giet af en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  2. Spoel de gegrilde paprika's af onder koud water en laat goed uitlekken. Hak de paprika's fijn en schep in een kom om met de ui, knoflook, Mexicaanse kruiden en olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  3. Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en bestrijk ze rondom met olie. Rooster op het snijvlak op de barbecue tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  4. Schep de groene kruiden voor het serveren door de paprikasalsa. Serveer de gegrilde aardappels met een flinke lepel salsa, een schep kwark en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met een groene salade met feta.
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.