Overige video's

Gegrilde zalm op anijszuurkool

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
17 g
Vezels 3 g
Zout 3,2 g

Bereiden

  1. Spoel de zuurkool af en knijp goed uit. Verhit de boter en fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de zuurkool, wijn, crème fraîche, het bouillonblokje en de steranijs toe en laat de zuurkool op een lage stand circa 30 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door, de zuurkool moet al het vocht opnemen.
  2. Voeg eventueel nog een scheutje wijn toe. Breng de zuurkool op smaak met zout en peper.
  3. Verhit vlak voor het serveren een grillpan op een hoge stand. Bestrijk de pan met de olie. Dep de zalmfilet droog en rooster 1-2 minuten per kant. Bestrooi met zout en peper.
  4. Neem de steranijs uit de zuurkool. Verdeel de zuurkool in de kookring over 4 borden. Leg de gegrilde zalm erop en garneer met blokjes biet, kappertjes en rivierkreeftjes. Serveer direct.

Bereidingstip

Bereid de zuurkool een dag van tevoren. Zo kunnen de smaken goed intrekken en bespaar je tijd wanneer je het gerecht gaat serveren.

Laat de steranijs eventueel weg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
17 g
Vezels 3 g
Zout 3,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.