Overige video's

Gegrilde zalm met gremolata
Gegrilde zalm met gremolata
(0)

Gegrilde zalm met gremolata

Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie uit de Italiaanse keuken. Zo wordt dit zalmgerecht nog lekkerder.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Meng de citroenrasp met de peterselie, knoflook en 3 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en peper en houd deze gremolata apart.
  2. Spoel de zalmfilets onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper en een paar druppels citroensap.
  3. Verhit de grillpan en bestrijk de pan met olie. Gril de zalm om en om in een paar minuten bruin en net gaar. Serveer op warme borden en schep een lepel gremolata erop. Lekker met in de oven geroosterde wortels of tomaten en gebakken gnocchi.
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.