Overige video's

Gegrilde zalm met dille-olie en venkelgratin

Zin in vis? Een klassiek hoofdgerecht tijdens de kerst: gegrilde zalm met dille-olie en venkelgratin. Het recept voor dit feestelijke gerecht vind je hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
29 g
Vezels 3 g
Zout 1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de venkelknollen in zeer dunne plakken en kook ze circa 2 minuten. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de slagroom met crème fraîche, knoflook en 35 gram Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Leg de venkel in een ovenschaal en schenk het roommengsel erover. Bestrooi met nog 40 gram Parmezaanse kaas en paneermeel. Bak de gratin in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  3. Pureer intussen de dille met olijfolie, (rode)wijnazijn en een flinke snuf zout en peper. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met olijfolie en gril in een grillpan in circa 6 minuten rondom goudbruin.
  4. Serveer de zalm met de dille-olie en venkelgratin. Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels.
Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
29 g
Vezels 3 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.