Overige video's

Gegrilde zalm met citrussalade en tzatziki
Gegrilde zalm met citrussalade en tzatziki
(0)

Gegrilde zalm met citrussalade en tzatziki

Op zoek naar een lekker voor gerecht met zalm? Probeer dit recept eens. Bij zalm past bijna elke witte wijn goed!
Categorie hapje, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g

Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Wrijf de zalmfilets in met 2 eetlepels olie en bestrooi met het venkelpoeder en een snuf zout. Gril op de barbecue, bij voorkeur in een visklem, in 7-10 minuten aan beide kanten gaar.
  2. Rasp de schil van al het citrusfruit en verdeel het fruit in partjes. Meng de citrusrasp en citruspartjes met 2 eetlepels olie, de ui en groene peper. Houd apart.
  3. Meng de komkommer met de yoghurt, knoflook en overige olijfolie. Schep wat van deze tzatziki op bordjes en leg de gegrilde zalm ernaast. Garneer met de citrussalade.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.