Overige video's

Gegrilde witte asperges met saffraansaus

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
11 g
Hoofdingrediënten Witte asperge (42)

Voorbereiden

Laat de saffraandraadjes circa 10 minuten weken in de wijn. Verhit de boter en 1 theelepel olie en fruit de sjalot glazig op een lage stand. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee. Bestrooi met de bloem en roer kort erdoor. Giet de saffraanwijn er al roerend bij en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Klop de room erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.

Bereiden

  1. Snijd de onderste stukjes van de geschilde asperges af en snijd de asperges in de lengte door.
  2. Verhit een grillpan en bestrijk de pan licht met een kwastje olie. Leg de halve asperges met het snijvlak naar beneden naast elkaar in de grillpan en gril ze in een paar minuten bruin.
  3. Keer om en gril nog een paar minuten. Neem ze uit de pan en houd warm op een schaal in een warme oven. Gril zo alle asperges.
  4. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  5. Verwarm intussen de saus langzaam en maak deze af door klontjes ijskoude boter erdoor te kloppen. Laat de saus niet meer koken.
  6. Giet de saus over de gegrilde asperges en bestrooi met de amandelen. Lekker bij vis en gebakken aardappels.

Wijnadvies

Gebruik in het recept en in het glas een verkwikkende Nava Verdejo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
11 g
Hoofdingrediënten Witte asperge (42)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.