Overige video's

Gegrilde watermeloen en asperges met mozzarella

De sappige watermeloen kan heel veel hebben! Combineer dit fruit eens met mozzarella in dit zomerse recept. Lekker en fris als snack!
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Print

Bereiden

  1. Snijd een kapje van de watermeloen zodat deze stevig staat tijdens het snijden. Snijd 4 plakken meloen van circa 3 cm dik en verwijder de grote pitten en eventueel de schil.
  2. Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap en een snufje peper. Bestrijk de plakken watermeloen en de asperges ermee. Meng de rest van de olijfolie met de balsamico, honing en rozemarijn en houd deze dressing apart.
  3. Verhit een grillpan, ovengrill of gebruik de barbecue. Rooster de watermeloen en asperges 2-3 minuten per kant. Leg de meloen en veldsla op borden. Verdeel de asperges en mozzarella erover en besprenkel met de dressing.

Bereidingstip

Vervang bij dit recept de mozzarella ook eens door burrata, brie of gorgonzola.

Neem groene in plaats van witte asperges.

Wijnadvies

Maak je het gerecht met witte asperges? Serveer er dan een Pinot Blanc bij. Ga je voor groene asperges? Dan wordt het de Nieuw-Zeelandse Te Wãina Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.