Overige video's

Gegrilde tilapia met chili, sesam en gebakken rijst

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
4 g

Bereiden

  1. Begin met de gebakken rijst: verhit de olie in een wok en roerbak hierin de knoflook, de gember, de bleekselderij en de wortel 5 minuten.
  2. Voeg de ketjap en de rijst toe en bak deze 3 minuten mee.
  3. Verwarm intussen de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op een ingevette bakplaat of in een ovenschaal.
  4. Meng de sjalotjes met de bieslook, de olie, de sojasaus, de chilisaus en de honing. Bestrijk de visfilets met dit mengsel.
  5. Schep het sesamzaad door het paneermeel en strooi dit mengsel over de vis.
  6. Schuif het gerecht 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.
  7. Serveer de vis op de gebakken rijst.

Variatie

Vervang de tilapiafilet door pangasiusfilet. Vervang chilisaus door tomatenketchup. Neem in plaats van sesamzaad eens gehakte pinda's.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.